7 octombrie 2022

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre Marea Japoniei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Locul exact al căderii sale este necunoscut.

R.P.D.C. a lansat marți, se presupune, ceea ce pare a fi o rachetă balistică spre Marea Japoniei. Acest lucru a fost raportat de Garda de Coastă din Japonia.

Potrivit acesteia, până acum racheta lansată a căzut deja, dar locul exact al căderii este momentan necunoscut.

La biroul primului ministru al Japoniei, un sediu operațional a început să lucreze pentru a colecta și analiza informații legate de lansare. Ministerul nipon Apărării, la rândul său, colectează și el informații în acest sens.

La randul sau, Comitetul șefilor de stat major al forțelor armate ale Republicii Coreea a raportat mai devreme despre lansarea unui tip de proiectil neidentificat către Marea Japoniei. După cum a menționat agentia sud coreeana de știri, Yonhap , armata analizează în prezent raza de acțiune și înălțimea rachetei, despre care se crede că este o rachetă balistică.

După cum a raportat anterior Agenția Centrală de Presa din Coreea, KCNA, R.P.D.C. a testat o rachetă hipersonică pe 5 ianuarie. La rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale din Coreea de Sud a declarat luni pentru KBS că racheta lansată de R.P.D.C. pe 5 ianuarie „nu se potrivește cu niciuna dintre cele două categorii larg recunoscute de rachete hipersonice, care sunt rachetele hipersonice cu planare și rachete de croazieră hipersonice”. Racheta, pe care R.P.D.C. a testat-o în septembrie anul trecut, se încadrează în categoria aeronavelor hipersonice planante și a fost lansată pe 5 ianuarie de o rachetă balistică convențională de uz general, a spus oficialul.

A consemnat Ciprian Pop