20 iunie 2021

Coreea de Nord a publicat biografia oficială a lui Kim Jong-Un

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Coreea de Nord a publicat biografia oficială a lui Kim Jong-Un: „Marele om și era unei națiuni puternice”. Cartea de peste 600 de pagini dedică o secțiune importantă întâlnirilor sale cu Donald Trump: „Întâlnirea care a zguduit Pământul”.

Coreea de Nord a publicat versiunea completă online a biografiei oficiale a lui Kim Jong-Un, pe măsură ce se apropie cea de-a 10-a aniversare de când este lider suprem al țării.

Cartea intitulată „Marele om și era unei națiuni puternice”, care a fost publicată pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie, a ajuns pe platforma online a Republicii Populare Democrate Coreene și include secțiuni despre politica de apărare și diplomația, economia, societatea și cultura promovate de Kim. Potrivit recenziei oficiale, Kim este un „mare om” care a inaugurat o eră de mare putere pentru regim. „În aceste zile care trec repede, Republica s-a ridicat la înălțimi”, a subliniat portalul de stat Uriminzokkiri.

În cele șapte capitole ale lucrării de 621 de pagini fără fotografii, cartea descrie, de asemenea, realizările lui Kim în dezvoltarea bombelor de hidrogen și a rachetelor balistice. De asemenea, îl caracterizează pe liderul nord-coreean ca fiind un om care a investit în educație științifică și proiecte mari de construcții.

Dar punctul de cel mai mare interes este al șaptelea capitol, intitulat „Transformarea lumii sub axa suveranității și justiției”, care vorbește despre întâlnirile sale cu lideri mondiali precum americanul Donald Trump, Președintele chinez Xi Jinping, Președintele rus Vladimir Putin și Președintele coreean, Moon Jae-in.

Potrivit cărții, Kim a luat decizia de a se întâlni cu acești lideri, ridicând poziția Coreei de Nord în lume la un „loc fundamental superior” în istorie. „Nu a existat niciodată un moment în care întreaga lume să fie atât de concentrată pe măreția și demnitatea poporului nostru în istoria noastră de 5.000 de ani”, spune cartea.

În ceea ce privește prima întâlnire cu Trump, care a avut loc în 2018 la Singapore, a fost descrisă drept „întâlnirea care a zguduit pământul”.

„Dragul Mareșal Kim Jong Un a spus în timpul întâlnirii sale exclusive cu președintele Statelor Unite că suntem pe urmele unui nou început”, spube cartea.

De asemenea, cartea consideră că armele nucleare ale țării sunt „săbii pentru a garanta pacea” și denunță că sancțiunile economice sunt nedrepte. La fel ca în fiecare declarație oficială, și aceasta lucrare subliniază faptul că exercițiile militare comune ale Statelor Unite și Coreei de Sud sunt o provocare.

Spre deosebire de reprezentările legendare din propaganda oficială despre tatăl și bunicul său, biografia lui Kim Jong-Un se menține la fapte din viața reală, fără puteri supranaturale.

Cu toate acestea, cartea menționează în mod repetat cum dragostea Șefului Statului Kim pentru poporul nord-coreean „prevalează întotdeauna”. Una dintre relatări detaliază cum Kim a făcut odată o fotografie cu o femeie bolnavă a cărei dorință în viață fusese să se întâlnească cu liderul suprem al țării.

Autor: Ciprian Pop        
Foto: YouTube