Publicat: 11 Martie, 2013 - 20:20
Share

Coreea de Nord a întrerupt legătura telefonică directă cu Coreea de Sud. Potrivit presei internaţionale, motivul acestei măsuri sunt exerciţiile militare comune ale Washington-ului şi Seulului, care efectuează operaţiuni şi simulări de luptă în ciuda avertizărilor din partea regimului comunist de la Phenian.
 
 Phenianul a suspendat, astăzi, firul roşu, linia de comunicare pentru cazuri de urgenţă cu Seulul. Instalată în 1971, linia telefonică directă a fost suspendată de cinci ori până acum de către Coreea de Nord. Măsura a fost luată acum după ce Statele Unite şi aliatul lor sud-coreean au început o nouă serie de manevre militare comune.
 
Armata regimului condus de Kim Jong-Un a fost plasată în alertă şi a ameninţat cele două ţări aliate cu o lovitură nucleară. Nord-coreenii condamnă vehement exerciţiile militare de amploare, pe care le compară cu o invazie a ţării lor din partea Sudului ajutat de Washington.
 
  Manevrele militare comune se desfăşoară după o săptămână de tensiuni puternice în peninsulă. După testul nuclear efectuat în februarie de Phenian, Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancţiuni pentru Coreea de Nord.
 
Regimul comunist de la Phenian a anunţat că, de-acum înainte, consideră nule toate acordurile de neagresiune semnate între Nord şi