Publicat: 13 Ianuarie, 2012 - 09:23
Share

 

Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a anunţat Vineri, 13 Ianuarie, că au fost testate trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune de către Coreea de Nord.Testele au menirea de a arăta că totul funcţionează cum trebuie după tranziţia de la Phenian, în ciuda semnelor de întrebare privind capacitatea de lider a lui Kim Jong-un.
 

Oficialii militari de la Seul au anunţat că Phenianul a efectuat săptămâna aceasta teste balistice. Potrivit sursei, trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune KN-02 au fost lansate de pe coasta de est a Coreei de Nord. Este vorba de teste de rutină.

KN-02 au rază de acțiune de 120 de kilometri. 

Coreea de Nord a făcut ultimul tir de rachete cu rază scurtă de acțiune în 19 decembrie, cu câteva ore înainte de anunțarea morții lui Kim Jong-Il.

Noile teste, care vor tensiona situaţia în regiune, au menirea de a demonstra că totul decurge normal la Phenian după transferul de putere în mâinile lui Kim Jong-un. Mulţi comentatori evidenţiază lipsa de autoritate a lui Kim Jong-un. Fratele mai mare al noului conducător şi-a exprimat recent îndoielile cu privire la capacitatea lui Kim Jong-un de a-şi asuma noile funcţii.