29 septembrie 2022

Coreea de Nord trage mai multe tururi cu la un lansator de rachete

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Șefii Statului Major din Coreea de Sud au anunțat că tirurile de rachete au fost detectate după ora 18:00, ora locală și că armata sud coreeană „a întărit nivelul de vigilență și alertă.

Armata sud-coreeană a raportat duminică că a detectat traiectoria a ceea ce păreau a fi „tiruri de rachete din nord”.

Coreea de Sud a detectat duminică această utilizare a mai multor lansatoare de rachete de către vecinul său de Nord, potrivit Șefilor Statului Major Întrunit (JCS) înainte de exercițiul militar comun dintre trupele americane și sud coreene, lângă Capitala sud coreeană, Seul.

Coreea de Nord acuză SUA de construirea „unui NATO asiatic”

Potrivit surselor militare sud coreene, citate astăzi de presă de la Seul, focul de artilerie ar fi avut loc între orele 18:21 și 18:37 (ora locală).

În cadrul exercițiului comun cu americanii, avioanele de luptă F-35A ale forțelor aeriene americane sunt programate să fie desfășurate în Coreea de Sud pentru prima dată în aproximativ cinci ani.

Coreea de Nord a tras proiectile de artilerie, presupuse de la mai multe lansatoare de rachete, „ca o demonstrație de forță”, a spus armata sud-coreeană.

„Armata noastră menține o poziție de deplină pregătire, deoarece Coreea de Sud și Statele Unite cooperează îndeaproape pentru a consolida supravegherea”, semnalează statul major general al armatei sud coreene.

Armata analizează dacă natura lansării lansatoare de rachete multiple a fost un exercițiu de rutină, o lansare de probă sau parte a unei demonstrații armate de mai mare amploare, mai spune sursa citată.

Kim Seong-han, șeful Biroului de Securitate Națională al Oficiului Președintelui de la Seul, a primit un raport de la șefii de stat major comun de la Centrul Național de Management al Crizelor despre activitatea recentă a vecinului din nord.

Oficiul pentru Securitate Națională monitorizează îndeaproape situația în pregătirea pentru posibile lansări suplimentare din partea Coreei de Nord.

Coreea de Nord a denunțat exercițiile comune, precum și achizițiile de arme ale Coreei de Sud ca un exemplu de „politici ostile” care dovedesc că ofertele SUA de a negocia fără condiții prealabile sunt goale.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto dw.com