8 decembrie 2021

Coreea de Nord:”lansarea unei noi rachete de pe un submarin nu amenință Statele Unite și nici alte țări”

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Lansarea  face parte din măsurile obișnuite pentru implementarea planului pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea științei apărării, a menționat Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian, citat de presa locală.

„Lansarea  unei noi rachete balistice de pe un submarin face parte din activitățile obișnuite pentru implementarea planului pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea științei apărării și nu reprezintă nicio amenințare la adresa securității țărilor și regiunilor învecinate. După cum s-a menționat deja, descurajarea noastră nu se îndreaptă către o anumită țară sau forță, ci spre prevenirea războiului în sine și protecția suveranității naționale „,  semnalează autoritățile de la Phenian.

„Statele Unite nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece lansarea nu vizează aceasta tara, ci este un proiect care a fost planificat exclusiv pentru apărarea națională”, a adăugat diplomatul. Potrivit acestuia, RPDC este îngrijorată de reacția SUA la „autoapărarea corectă și legală a unui stat suveran”.

Pe 19 octombrie, Phenianul a testat cu succes o noua rachetă balistica. Racheta a fost lansată de pe submarinul 8.24 Yonggun („Eroii din 24 august”). Anterior, Republica Populară Democrată Coreeană a lansat rachete similare în 2015 și 2019. Acest test de rachetă de la Phenian a fost al optulea din acest an.

O serie de țări, inclusiv Japonia, au condamnat lansarea. Autoritățile americane, la rândul lor, au cerut Phenianului să se abțină de la noi provocări și să intre în dialog.

Ciprian Pop