26 octombrie 2021

Coreea de Sud și Coreea de Nord restaurează liniile de comunicație rupte

Hart COREEA S si N
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Coreea de Sud și Coreea de Nord (RPDC) au restaurat liniile de comunicație întrerupte în urmă cu un an

Liniile de comunicare dintre Coreea de Sud și RPDC, întrerupte în 2020, au fost restabilite după un acord corespunzător între liderii celor două țări în corespondență, a declarat administrația prezidențială a Republicii Coreea.
Potrivit Seulului, comunicarea a fost stabilită pentru prima dată în 14 luni de la încetarea tuturor liniilor la 9 iunie 2020. Organismele autorizate ale celor două state au făcut primul apel la ora 10.00 (ora 03.00, ora României).
„Cele două State coreene, pe 27 iulie, la ora 10.00 dimineață, au decis să restabilească liniile de comunicații care au fost rupte în tot acest timp și au făcut primul apel … Sperăm că restaurarea liniei de comunicație inter-coreene va avea un efect pozitiv asupra dezvoltării și restabilirii relațiilor dintre cele două Capitale”, spune Seulul.

În vara anului 2020, relațiile inter-coreene au cunoscut un recul, in timp ce ce activiștii anti-Phenian din Coreea de Sud au trimis pliante de propagandă și materiale către nord.

Apoi, Phenianul a semnalat o întrerupere completă a tuturor liniilor de comunicații cu Sudul, inclusiv a canalelor militare și a unei linii speciale între conducerea superioară a celor două țări. Ulterior, pe 16 iunie 2020, Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de coordonare cu Seulul, amplasat in Complexul industrial de la Kaesong.

Ciprian Pop