Publicat: 26 Noiembrie, 2015 - 20:10
Share

Îndrăgita cântăreață de muzică ușoară Corina Chiriac, care va susține un recital în această seară în cadrul spectacolului “Seara Șlagărului Românesc”, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Teatrul de Balet Sibiu, lansează la Sibiu cel mai recent album, intitulat “Hai, hai lângă mine stai”, dar și volumul “Căutând iubirea”. Evenimentul de lansare va avea loc în foaierul Cercului Militar, Bulevardul Victoriei, nr. 5, intrarea C, imediat după încheierea spectacolului, la ora 22:00. 

Volumul “Căutând iubirea” este o carte scrisă cu sufletul, din ale cărei pagini transpar emoțiile și sensibilitatea autoarei, un volum ce îmbie la cugetare. Cu eleganță și rafinament, cartea reprezintă un îndemn adresat tuturor acelora care, asemeni autoarei, “nu știu, au uitat sau nu mai cred că au aripi sub samarul peticit”. 

Dublul album “Hai, hai lângă mine stai”, produs de Casa de Discuri “Eurostar”, reunește douăzeci de melodii originale, adunate în cei aproape cinci ani de colaborare dintre Corina Chiriac și compozitorul Nicolae Caragea. Alături de Corina Chiriac, care a scris textele pentru parte dintre melodiile de pe acest dublu album, și-au adus contribuția și textierii Daniela Doroftei și Marian Stere. 

« Ca majoritatea copiilor, și eu mă jucam de-a artista când eram de-o șchioapă! Sala mea de spectacole era curticica din spatele casei unde fuseseră ai mei repartizați după război, iar publicul meu era format din câteva păpuși și cățeaua enormă legată de un coteț improvizat. În fața lor, jucam roluri inventate ad-hoc! Incă de pe atunci mă visam o mare actriță! Dumnezeu hotărâse însă altfel pentru mine… În 1970, când m-am lansat ca solistă vocală la concursul televizat “Steaua fără nume” eram studentă în anul 3 la facultatea de teatru. Până prin 1975, am tot crezut că în curând mă las de cântat și mă apuc serios de actorie. În august 1983, când am lansat la Festivalul de la Mamaia celebra “Stradă a speranței”, a domnului Vasile Veselovschi, pe versuri de Mihai Maximilian, deja stiam că sunt o solistă consacrată… și totuși dacă cineva mi-ar fi spus atunci că la  66 de ani voi lansa un dublu album de muzică ușoară, într-o România capitalistă i-aș fi recomandat să vadă un doctor ! Dublul CD “Hai, hai, lângă mine stai” reprezintă o parte dintre cele mai reușite melodii pe care Nicolae Caragea mi le-a compus și încredințat în mai bine de 5 ani de colaborare. » Corina Chiriac 

Lansarea din această seară va fi urmată de o sesiune de autografe la care vor participa toți artiștii ce vor urca pe scenă în cadrul spectacolului “Seara Șlagărului Românesc”: Corina Chiriac, Dida Drăgan, Marina Voica, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Florin Apostol, Nicolae Caragea, Daniel Iordăchioaie și balerinii Elliot Bourke, Ellena Nou și Aleisha Gardner.