Publicat: 18 Iulie, 2019 - 10:05

Update: "În case conspirative eu nu am fost. Nu o să merg niciodată", a spus Corina Corbu, care a fost întreruptă de actuala şefă a Instanţei supreme, Cristian Tarcea: "Nu ştiţi dumneavoastră că nu aţi fost!".

"Cu siguranţă, nu am fost. Nici pomeneală. Prezenţa unui judecător într-o astfel de casă, înainte de orice, este o problemă de legalitate. Nu are de ce să meargă un judecător într-o astfel de casă. Nu are voie să pună în pericol percepţia în legătură cu independenţa actului de justiţie, cu care am fost învestiţi. Cred că judecătorilor le revine o anumită rezervă, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Ei trebuie să fie în permanenţă atenţi la percepţia pe care o creează în spaţiul public, prin prezenţa într-un loc sau altul", a punctat Corina Corbu.

Update: Judecătoarea Corina Corbu a declarat joi, la interviul susţinut la CSM, că "Nu poate fi negată existenţa unor dificultăţi. În primul rând, volumul mare de activitate de la Înalta Curte, care rămâne unul excesiv, creşterea duratei de soluţionare a căilor de atac, cel puţin la nivelul unora dintre secţii, întârzieri în redactarea hotărârilor judecătoreşti, lipsa unor aplicaţii informatice, care să ducă la modernizarea sistemului informatic. Au existat şi anumite dificultăţi în comunicarea Înaltei Curţi, atât în interiorul instanţei, cât şi în exterior. Au existat dificultăţi şi în colaborarea cu instanţele de judecată şi alte instituţii. Toate aceste aspecte au imprimat un anumit grad de lentoare în procesul de modernizare la Instanţa supremă. Eu nu aş personaliza. Astea au fost provocările, astea sunt rezultatele"

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători, a programat pentru joi, 18 iulie, interviul pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la care singurul candidat este Corina Corbu.

"Da, sunt pregătită. Eu nu am niciun motiv de îndoială, cel puţin eu nu cunosc un asemenea motiv, aşa că sunt pregătită. Nu, nu îmi doresc preluare, nu e o chestiune de dorinţă. Vom vedea (dacă va fi un mandat greu -n.r.)", a declarat Corina Corbu, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Tag-uri Nume: