Publicat: 5 Iulie, 2018 - 17:16

"Așteptam cu deosebit interes această Președinție [...]. Îl cunosc pe Sebastian Kurz de un număr bun de ani și știu că este animat de convingeri europene, la fel ca și guvernul federal austriac  [...]. Programul acestui guvern are, de altfel, un ton în mod clar pro-european", a declarat președintele Juncker în discursul său din 3 iulie, din plenul Parlamentului European, cu ocazia lansării Președinției austriece.

În onoarea Colegiului, cancelarul Sebastian Kurz va organiza o recepție, joi seara, la care vor participa reprezentanții guvernului austriac. Vineri, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni cu cancelarul Kurz, iar membrii Colegiului vor discuta cu reprezentanții guvernului federal austriac. Reuniunea comună în plen a Colegiului comisarilor și cabinetului de miniștri ai guvernului federal austriac va fi urmată de o conferință de presă susținută de președintele Juncker și cancelarul Kurz, ce va avea loc la 12.30 (ora României) și va fi transmisă în direct pe EbS.

De asemenea, tot vineri, va avea loc o întâlnire bilaterală a președintelui Juncker cu președintele Republicii federale austriece, ES dl. Alexander Van der Bellen, la Palatul Hofburg. După un dejun de lucru, după-amiaza va fi consacrată unei reuniuni comune a Comisiei Europene și a Parlamentului Austriei, în prezența președinților celor două camere parlamentare.

Tag-uri Nume: