Publicat: 23 Ianuarie, 2012 - 16:06
Share

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte PSD, consideră că decizia premierului Emil Boc de revocare din funcţie a Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, este un gest făcut în disperare de cauză.

"Revocarea este un gest in disperare de cauză, pentru că premierul Boc a crezut că, dacă o să cadă capul unui Moţoc din guvernul său, lumea va uita cât de prost guvernează. Nu uită. Cum nu uită că avea motive la fel de solide, chiar mai grave, pentru a-l demite: politizarea fără precedent a Ministerului de Externe, numirea în posturi importante a unor oameni lipsiţi de profesionalism, eşecul în cazul aderării la Spaţiul Schengen, lipsa unei politici europene", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul socia-democrat considera ca USL nu poate fi mulţumita doar cu acest gest conjunctural. "Noi am cerut şi cerem în continuare demisia guvernului Boc şi organizarea alegerilor anticipate în următoarele două luni. Indiferent ce cred cei de la putere, acest lucru nu este doar posibil, ci necesar si urgent. Nu cu demiterea lui Baconschi se va potoli febra socială. Nu cu discursuri inepte despre o iluzorie stabilitate macroeconomică, care pentru cei care demonstrează în stradă nu înseamnă nimic, de vreme ce viaţa lor este tot mai rea", a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a precizat ca alegerile anticipate sunt singura soluţie politică acceptabilă pentru depăşirea actualei crize.