Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 21:42
PRO ROMANIA va avea de rezolvat două candidaturi imperative de europarlamentar

Tensiunile dintre liderii PSD și comisarul european Corina Crețu au ajuns la faza în care ruptura apare ca definitivă. În preajma alegerilor europarlamentare, Corina Crețu și-a luat gândul de la lista social democrată și e decisă să-și încerce norocul cu...opoziția! Opoziția social-democrată, reprezentată de modestul partid al lui Victor Ponta.

Comisarul european tocmai a anunțat că va candida  din partea PRO România.

”Da, candidez la europarlamentare. Aveam ideea de a nu candida. E firesc să îmi folosesc această experiență obținută la nivel european. Cred că pot să ajut România mai mult de la Bruxelles. Nu am luat o decizie despre PSD. Am o ofertă concretă de la domnul Victor Ponta. PSD nu mi-a propus nimic, au zis că nu au discutat. Eu sunt social-democrat convins. Aș vrea să candidez și am această ofertă și îi mulțumesc domnului Ponta. El m-a propus comisar european.”, a spus Corina Crețu la România TV.,

Opțiunea  comisarului european pune o sarcină extrem de grea pe umerii fragili ai noului partid pe care Ponta l-a „inventat” nu doar ca o reacție la propriile disensiuni cu actualul lider social democrat, ci și ca o portiță prin care să asigure continuitatea funcției de europarlamentar pentru soția sa, Daciana Sârbu, eliminată și ea de le lista de candidați a PSD. Cu două candidaturi imperative, PRO ROMÂNIA va fi nevoită să-și depășească condiția de partid-debutant, lucru care se dovedește din capul locului extrem de temerar.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: