Publicat: 16 Decembrie, 2015 - 16:23
Share

Miercuri, 16 decembrie 2015, a avut loc întrevederea senatorlui Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu  Ambasadorul Alon Ushpiz, Director politic in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

La întrevedere a participat şi E.S. Dna Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în Romania.
În debutul întâlnirii, senatorul Titus Corlăţean a exprimat gratitudinea pentru ajutorul deosebit şi operativitatea sprijinului medical şi umanitar oferit de autorităţile israeliene în urma tragediei de la Clubul Colectiv din 30 octombrie a.c.

Cei doi oficiali au pus în evidenţă relaţiile politice speciale existente între România şi Israel şi au evocat diferitele domenii sectoriale de cooperare economică, culturală, ştiinţifică, etc.
Oficialii român şi israelian au făcut totodată o evaluare a principalelor dosare internaţionale de actualitate, între care : evoluţiile legate de Procesul de pace din 
Orientul Mijlociu, evoluţiile de securitate din Siria şi respectiv necesitatea unui proces de cooperare coerent pentru combaterea terorismului internaţional, precum şi situaţia de securitate de la frontiera Estică a Uniunii Europene.
Senatorul român şi ambasadorul izraelian au subliniat, totodată, importanţa identificării celor mai adecvate modalităţi de consolidare a relaţiilor de cooperare bilaterală dintre UE şi Statul Israel.
În acest context, oficialul israelian a exprimat aprecierea pentru importanta contribuţiei pe care România o are în mod tradiţional atât în relaţiile bilaterale cu Statul Israel, cât şi în alte dosare relevante în politica internaţională.