Publicat: 4 Octombrie, 2013 - 16:56

Franţa a primit 4,4 miliarde de euro pentru programele destinate romilor şi pentru incluziune socială, în timp ce României i-au fost alocate doar 500 de milioane de euro, în exerciţiul bugetar 2007-2013, a punctat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vineri, într-o intervenţie la RFI Franţa, infirmând astfel declaraţiile unor politicieni din Hexagon, care vorbesc despre sumele mari alocate României de la bugetul european pentru incluziunea romilor.

"Este o eroare gravă. În exerciţiul bugetar european 2007-2013, Franţa a beneficiat de o alocare de 4,4 miliarde de euro, în timp ce România nu a primit decât 500 milioane de euro. Noi am folosit acest buget, caree nu este alocat doar pentru romi, pentru incluziune socială, dar există o mare diferenţă între alocările bugetare europene", a declarat şeful diplomaţiei, adăugând că expulzarea unor cetăţeni europeni "nu constituie o soluţie".

Titus Corlăţean a precizat că România şi Franţa au stabilit un mecanism de cooperare în ceea ce priveşte incluziunea socială. Totodată, ministrul de Externe a evocat cooperarea bună la nivel poliţienesc şi juridic dintre cele două ţări şi a transmis disponibilitatea Bucureştiului de a suplimenta numărul de poliţişti în capitala franceză.

"Suntem dispuşi să trimitem un număr suplimentar de poliţişti la Paris pentru a combate infracţionalitatea", a spus Corlăţean, subliniind că infractorii reprezintă doar o minoritate. "Marea majoritate a resortisanţilor români este foarte bine integrată în societate franceză de mai mulţi ani", a punctat ministrul de Externe.