28 mai 2022

Cornelia Negrut: Al treilea eşec privind învestirea unui guvern va deschide calea alegerilor anticipate, poate cea mai bună decizie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partidul Naţional Liberal şi preşedintele Klaus Iohannis joacă alba-neagra cu românii

Este cât se poate de evident că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis continuă să îţi bată joc de România şi de români într-un mod cinic, halucinant şi iresponsabil. Altfel nu se explică acest ping-pong abject, un joc de-a alba-neagra deşănţat al decidenţilor politici, care se pare că nu vor să scoată ţara din criza actuală, acţionând fără scrupule pe nervii şi pe banii cetăţenilor.

Nu au trecut decât două zile de la momentul în care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus la Parlament lista Guvernului şi programul de guvernare, suficiente pentru ca generalul de armată să facă stânga-împrejur şi să se pună în poziţia „pe loc repaus”, depunându-şi mandatul.

De ce a trebuit să pierdem două săptămâni până ca Ciucă şi liberalii să conştientizeze că nu au nicio şansă să întrunească numărul minim de voturi pentru o învestire de către Parlament? Numai PNL şi Klaus Iohannis ştiu. De ce lecţia desemnării şi votării precedentului premier desemnat, Dacian Cioloş, nu a fost suficientă pentru liberali şi şeful statului? Tot ei trebuie să le spună românilor.

Realitatea este că s-a pierdut o lună de zile fără ca responsabilii de crearea acestei crize politice majore să identifice o variantă optimă pentru soluţionarea acesteia. Pe banii şi pe suferinţa românilor, într-o perioadă în care îmbolnăvirile şi decesele ne-au sufocat, iar în spitale se moare cu zile în număr alarmant. În spatele acestor jocuri de alba-neagra preţurile cresc, inflaţia a luat-o razna, iar televiziunile ne arată zilnic doar acest circ, care, în realitate, ascunde problemele majore ale cetăţenilor.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline, care să ia deciziile potrivite pentru a trece cu bine peste valul patru al pandemiei şi peste iarna grea ce se prefigurează! Aceasta ar trebui să fie prioritatea actualelor partide parlamentare. Doar că jocurile politice şi orgoliile prosteşti ale unor pseudo-lideri de partide stau în calea soluţiilor adevărate, de care ţara are nevoie.

Guvernul Ciucă a avut soarta guvernului Cioloş: a decedat prematur, înainte de a se naşte. Este cu atât mai de neînţeles atitudinea PNL, care a propus ca miniştri personaje dubioase, ce s-au „remarcat” doar prin faptul că nu au arătat nimic până acum în domeniile unde au fost nominalizaţi.

Ideea unui guvern minoritar, cum propun PNL şi UDMR, este complet greşită, într-o perioadă în care România are nevoie de un guvern cu o majoritate consistentă în Parlament, pentru a adopta măsurile anti-criză. De asemenea, un guvern minoritar pune în pericol implementarea PNRR.

Prin aceste jocuri politice, PSD, PNL, USR şi UDMR arată că intenţia lor reală este aceea de a îngropa România şi de a-i aduce pe oameni la disperare şi la un nivel de trai cât mai redus.

Eşecul guvernului Ciucă, al doilea după propunerea Cioloş, prelungeşte criza politică, economică şi sanitară cu cel puţin încă zece zile. Ce vrăji va mai inventa Klaus Iohannis, ce nume şi variante ne va mai propune? Greu de anticipat. Putem doar să ne raportăm la varianta conform căreia un al treilea eşec privind învestirea unui guvern va deschide calea alegerilor anticipate, poate cea mai bună decizie în acest moment.

Vicepreşedinte ALDE,
CORNELIA NEGRUŢ
Declaraţie de presă – vicepreşedinte ALDE Cornelia Negruţ