24 ianuarie 2022

Cornelia NEGRUŢ: Guvernanţii au adus pensionarii la sapă de lemn

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernele liberale din ultimii doi ani au promovat un fenomen cel puţin ciudat în ceea ce priveşte valoarea pensiilor românilor. În decembrie anul trecut, când erau gata să piardă la scor alegerile, PNL, prin cabinetul Orban găsea în mod miraculos şi dintr-odată, bani pentru alocaţii şi pensii.

Acum, după ce guvernul de tristă amintire Cîţu a fost demis de către Parlament, iar imaginea a ceea ce a mai rămas din partidul istoric liberal a fost compromisă iremediabil de iluştrii anonimi care-l conduc, ministrul demis al finanţelor, personajul controversat Vîlceanu, îi anunţă pe români că au găsit bani pentru majorarea cu 6% (!!!) a pensiilor şi creşterea alocaţiilor copiilor.

Capacitatea acestor guverne liberale, care au îngropat de doi ani încoace România, de a găsi bani doar în momentele de disperare din punct vedere politic, este paranormală şi halucinantă. După cum evoluează lucrurile, liberalii trebuie ameninţaţi cu demiterea în fiecare lună, pentru că doar astfel arată că pot face ceva pentru români şi acţionează în consecinţă.

Cele şase procente aruncate de Dan Vîlceanu în ochii pensionarilor, deja secătuiţi de creşterea alarmantă a preţurilor tuturor produselor şi serviciilor de bază, seamănă izbitor de mult cu celebra sută de lei ce o dădea pe vremuri Nicolae Ceauşescu! În realitate, dacă celor din guvern le-ar fi păsat cu adevărat de pensionari şi de copii aplicau legile existente în forma iniţială. Şi nu acum, ci cu mult timp în urmă, deoarece pensiile trebuiau majorate cu 40%, iar alocaţiile copiilor dublate, cel puţin.

În aceeaşi ordine de idei, este cel puţin paradoxal cum, în aceste zile, se discută la modul serios despre pensii mai mari pentru români, după ce PSD şi-a dat acordul de a intra la guvernare. Iată că PNL, sub imboldul social-democraţilor, a început să găsească soluţii, bani şi disponibilitate de a aplica legile, în conformitate cu prevederile lor, nu după bunul plac al unora.

Această toamnă a fost foarte grea pentru pensionari, în condiţiile în care preţurile au luat-o razna, traiul de zi cu zi este tot mai greu, iar sărăcia îi afectează pe majoritatea celor în vârstă, pentru a nu mai aminti de efectele distructive ale pandemiei asupra economiei naţionale.

Adevărul dureros este că, indiferent dacă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022, calitatea vieţii pensionarilor va rămâne la un nivel foarte îndepărtat de decenţă, respect şi civilizaţie.

Vicepreşedinte ALDE,
Cornelia NEGRUŢ