23 mai 2022

Cornelia Negrut: „Guvernul meu” aruncă România şi românii în cel mai mare faliment din istorie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Modul de acţiune al „guvernului meu” în plan economico-financiar este inadmisibil şi de neacceptat.

În doar un an, liberalii au depăşit 44 de miliarde de euro împrumutaţi, fapt ce se traduce prin îndatorarea României şi a românilor pe o perioadă foarte lungă, deoarece populaţia va suporta împrumuturile gigantice!

Spre comparaţie, în perioada conducerii ţării de către PSD-ALDE, ne-am împrumutat mult mai puţin în ultimii trei ani de guvernare. În acest interval, am reuşit cea mai mare creştere economică, cele mai mari producţii agricole din UE, cea mai scăzută rată a şomajului din istoria României şi cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a populaţiei din ultimele trei decenii.

Datoria publică a depăşit deja 50% din PIB, fiind astfel cea mai mare datorie publică înregistrată de către ţara noastră în ultimii 30 de ani. Comparativ, din 2016 până în 2019, când a guvernat PSD şi ALDE, datoria publică a scăzut de la 37,3% la 35,2%.

Guvernanţii de dreapta se împrumută acum masiv, însă cu toate acestea avem aproape un milion de locuri de muncă pierdute, o prăbuşire vizibilă a economiei, în ciuda profeţiilor mincinoase ale premierului, o scădere accelerată a nivelului de trai şi, pentru prima oară în ultimul deceniu, o creştere a preţurilor într-un ritm mai mare decât al salariilor!

Este inadmisibil ca împrumuturile făcute de incompetentul guvern al dreptei pe spinarea românilor să nu intre în economie, pentru relansare şi susţinerea antreprenorilor, dar şi în sfera socială, prin sprijinirea celor rămaşi fără locuri de muncă.

Miliardele de euro împrumutate cu dobânzi mari de guvern se îndreaptă, în schimb, către efectuarea de plăţi pentru sponsorii partidului, către ajutoare electorale pentru primarii PNL şi către acoperirea scutirilor de taxe pentru bănci şi marile corporaţii.

Cheltuielile de miliarde şi miliarde de lei nu sunt justificate de nimeni până acum! În plus, se prefigurează o criză economică de proporţii, care va găsi România nepregătită, fără reacţie şi fără măsuri de contracarare eficiente, care să reducă efectele dezastruoase pentru toţi românii.

Consider că este momentul ca executivul dreptei să schimbe strategia păguboasă de până acum şi să adopte o nouă viziune, pentru a nu ajunge într-un faliment naţional din ce în ce mai previzibil.

Vicepreşedinte ALDE,
CORNELIA NEGRUŢ