14 august 2022

Cornelia NEGRUŢ: În România de astăzi, până şi moartea a devenit un lux!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Acreditarea ideii conform căreia la protestele care au avut loc în multe oraşe din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, au participat doar oameni neşcoliţi şi cu un slab nivel intelectual este o inepţie fără margini. O altă stupiditate este cea conform căreia un anumit partid politic ar fi regizat mişcările de stradă, această idee fiind, de asemenea, neadevărată. În realitate, românii s-au adunat paşnic în piaţă şi au militat pentru drepturile lor esenţiale la libertate, corectitudine, adevăr.

Liberalii demişi prin moţiunea de cenzură nu admit sub nicio formă, că se poate protesta împotriva lor, aşa, pur şi simplu, dar, trebuie să recunoaştem că aceştia şi-au pierdut simţul realităţii, dacă l-au avut vreodată, fapt confirmat de acţiunile lor haotico-disperate din ultimii doi ani de guvernare.

Este clar că protestele care au avut loc în weekend au fost împotriva măsurilor restrictive discriminatorii pe care Guvernul le-a anunţat în ultima perioadă. Românii au ieşit din case mai degrabă pentru a-şi descătuşa disperarea faţă de jocurile politice practicate de actuala putere şi haosul creat de către actuala guvernare, aspecte ce au condus la creşterea facturilor la energie electrică, la utilităţi, la servicii şi al preţurilor alimentelor indispensabile.

Este regretabil că nemulţumirea românilor a fost exploatată de anumite partide, extremiste prin trăsăturile comportamentului lor politic, dacă ne referim acum la AUR, care a preluat modelul „reziştilor USR” din trecut. Consider că scena în care partidele politice trebuie să se desfăşoare şi să-şi manifeste iubirea de neam şi ţară este aula Parlamentului, acolo unde trebuie să existe etică profesională şi propuneri, modificări şi legi care să protejeze interesele acestui neam. Nu în stradă, nu prin incitare la ură, nu cu proteste dirijate

A devenit o certitudine faptul că, prin deciziile luate, guvernarea liberală a perpetuat în ultima vreme politica pedeliştilor lui Băsescu, aceea de a-i învrăjbi pe români împotriva românilor. Să ne reamintim cum, pe vremea lui Băsescu, erau învrăjbiţi cei care lucrează în privat împotriva celor care lucrează la stat, salariaţii împotriva pensionarilor, medicii împotriva profesorilor.

În plus, situaţia dezastruoasă în care se află acum România este şi o consecinţă a incapacităţii guvernanţilor de a desemna persoane competente în funcţii de decizie: miniştrii, secretari de stat, directori de instituţii. Aveam nevoie mai mult ca oricând acum de specialişti reali, cu o expertiză care să-i recomande pe posturile ocupate, nu de tot felul de personaje discutabile, indivizi cu un trecut obscur sau care nu au condus în viaţa lor un SRL cu doi angajaţi.

Toate aceste aspecte ne-au adus în situaţia de faliment economic, social şi moral în care se află acum România.

Chiar nu mai avem în ţară personalităţi şi oameni capabili pe domenii de activitate? Chiar nu mai poate fi nimeni prim-ministru în afară de Florin Cîţu? Chiar suntem datori să suportăm în funcţii de conducere pseudo-specialişti, analfabeţi funcţionali şi mediocrii, puşi pe bani şi obligaţii politice, în posturi şi pe domenii de activitate despre care habar nu au? Din păcate, asta este România anului 2021.

Acest Cîţu, care dă dovadă de un tupeu incredibil, spunea că va plafona preţurile la energie electrică şi gaze când va trece criza! Despre care criză vorbiţi, domnule premier demis? Şi, până va trece „criza”, ce vor face românii, vor muri cu facturile neplătite în mână?

Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o tragedie. Şi să mori este un lux, din moment ce nu sunt gropari suficienţi în raport cu numărul decedaţilor din aceste zile.

Susţin cu tărie că fiecare român are dreptul să protesteze şi să îşi exprime nemulţumirea faţă de cei care ne guvernează. Să ne reamintim de protestele masive din timpul în care PSD şi ALDE guvernau ţara realmente în folosul românilor, prin măsurile de îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor, reliefate prin creşterea salariilor, a pensiilor şi a alocaţiilor copiilor.

Cu toate acestea, Iohannis, nu românii, a vrut o guvernare de dreapta, care în tot acest timp şi-a atins limitele incompetenţei absolute.

Vicepreşedinte ALDE,
Cornelia NEGRUŢ