21 mai 2022

Cornelia NEGRUŢ: Liberi şi drepţi, vom găsi în noi dârzenia de a reda generaţiilor viitoare onoarea de a fi român

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Unirea face puterea!”

Se împlinesc 103 ani de când, la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918, s-a desăvârşit într-o atmosferă înălţătoare, momentul culminant al istoriei poporului român: Marea Unire a tuturor românilor. Decizia şi chibzuinţa matură a naţiunii de a-şi defini soarta viitoare, pentru tot restul zilelor ce va să vină, constituie cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică şi eroică a poporului român.

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a votat în unanimitate istorică „Declaraţia de Unire cu Ţara”, act cu valoare simbolică, care ne însufleţeşte şi astăzi să fim mândri de noi, mândri de România, mândri că suntem români şi trăim pe aceste meleaguri.

La ceas aniversar, cred că toată suflarea românească, de aici şi de peste hotare, de la conducătorii ţării la oamenii simpli, trebuie să îşi reamintească şi să înveţe în continuare din marile cuvinte rostite în urmă cu un veac: „Unirea face puterea!”. Numai prin unitate, sacrificiu, toleranţă şi bună-înţelegere între noi vom reuşi să găsim calea spre progres, spre dezvoltarea şi modernizarea ţării, spre un trai mai bun pentru români.

1 Decembrie este momentul cel mai vibrant al ţării noastre. Este ziua în care fiecare dintre noi, cei ce simţim româneşte, trebuie să reflectăm asupra activităţii noastre, să gândim pozitiv, să căutăm să ne perfecţionăm în tot ceea ce facem! Este momentul să ne iubim unii pe alţii şi să iubim, şi mai mult, din tot sufletul, România!

Astăzi trebuie să ne simţim liberi, drepţi, mândri: să ne simţim români!

Marea Unire este opera sublimă a întregii naţiuni române, care a ştiut că numai voinţa unei naţiuni unite ne poate călăuzi spre ţelul dorit!

Această cerinţă istorică s-a dovedit atunci mai puternică decât orice guvern sau partid, şi a animat, cu o forţă uriaşă, o naţiune întreagă.

Marea Unire a alimentat cu patriotism o recunoaştere de sine ca un întreg unitar, a demonstrat că limba, credinţa şi idealul naţional sunt remarcabile atunci când sunt unite de acelaşi tricolor.

Liberi şi drepţi, vom găsi în noi dârzenia de a reda generaţiilor viitoare onoarea de a fi român.

Fii mândru că eşti român, fii mândru de ţara ta, fii mândru că porţi tricolor!

La Mulţi Ani, România!
La Mulţi Ani, români de pretutindeni!
La Mulţi Ani, dragi maramureşeni!

Vicepreşedinte ALDE,
Cornelia NEGRUŢ