Publicat: 14 Decembrie, 2013 - 13:38
Share

Corneliu Iacobov a postat pe blog în timp ce se afla în pușcărie, pe 11 decembrie 2013, un material în care face radiografia carierei politice a lui Traian Băsescu, de la începuturile predecembriste și până în prezent. În articol mao sunt menționați mulți dintre oamenii de “bază” ai Președintelui aflați în posturi-cheie în sistemul judiciar:
“A mai ramas un an si vom scapa de Basescu!


Dar oare, vom scapa?


Multi oameni politici, analisti si ziaristi incearca sa prevada ce va face Basescu, dupa ce i se va incheia cel de-al II-lea mandat de Presedinte al Romaniei.


Unii numara saptamanile, altii zilele, in speranta ca odata ce Traian Basescu nu va mai ocupa fotoliul din dealul Cotrocenilor vor scapa de el si poate Romania incet, incet va reintra in normal.


Altii, mai optimisti, spera sa se faca si „dreptate”


Dreptate – in sensul ca atat Presedintele cat si camarila care il inconjoara vor fi trasi la raspundere pentru toate „tunurile” trase si abuzurile pe care le-au facut timp de 10 ani impotriva Romaniei si a romanilor.


Cunoscandu-l bine pe Traian Basescu, voi face si eu anumite predictii cu privire la viitorul sau si al „haitei sale” dupa ce el nu va mai fi Presedintele Romaniei.


Toate actiunile si demersurile pe care le face in prezent Traian Basescu in acest ultim an de mandat, trebuie vazute prin prisma interesului personal de a se proteja pentru ceea ce va urma dupa.


Pentru a intelege cine este acest om, ce mentalitate are, cum gandeste si cum a ajuns sa ocupe cea mai inalta demnitate in statul roman trebuie sa aruncam o privire in trecutul sau.


Sunt convins ca predictibilitatea sa consta tocmai in istoria sa personala.


1. Tanarul informator al securitatii Traian Basescu – nume de cod „viitorul marinar”


Tanarul liceean Traian Basescu a avut rezultate scolare mediocre spre medii . Chiulea de la scoala, fuma in W.C.-ul scolii si nu “se prea omora cu scoala” – dupa propriile sale spuse.

Nu a considerat niciodata scoala, ca fiind baza unei cariere profesionale de succes. “Scoala romaneasca scoate tampiti” afirma mult mai tarziu, intr-o discutie cu Liiceanu.


In Facultatea de marina, nu s-a remarcat ca fiind un student cu aptitudini iesite din comun si nici cu rezultate notabile la invatatura.


Daca nu a fost eminent in scoala generala, in liceu si la facultate, ci dimpotriva mediocru, se pune intrebarea: cum a reusit sa fie comandant de nave comerciale, de petroliere, reprezentant Navrom la Anvers, inspector general inaintea altor colegi de breasla: sefi de promotii sau oameni cu o experienta profesionala solida si indelungata?


Raspuns: tanarul Traian Basescu a gasit cheia succesului – securitatea ceausista.


Inca din liceu “viitorul marinar” a fost racolat ca informator al securitatii statului. Isi spiona colegii, vecinii, prietenii si apropiatii pentru a-i “turna” la securitate. Informarile sale erau de multe ori delatiuni emise de inchipuirea tanarului liceean dar care placeau cadrelor de securitate.


In schimb, cand a devenit student, informarile pe care le facea la securitate despre colegii sai aveau o importanta deosebita.


Pe baza unor asemenea informari, securitatea facea caracterizarea viitoarelor cadre de marina care urmau sa calatoreasca dincolo de “cortina de fier”.


Daca caracterizarile facute de securitate erau pozitive, atunci absolventii facultatii de marina puteau pleca in strainatate practicandu-si meseria ca ofiteri de marina.


Daca caracterizarile facute de securitate pe baza informarilor primite de la informatori, printre care si Traian Basescu, erau negative – in sensul ca existau suspiciuni ca anumiti absolventi ar dori sa fuga din tara cu ocazia voiajelor in strainatate, atunci cariera acestora de ofiteri de marina era distrusa.


Inca de pe atunci, „tanarul informator al securitatii” Traian Basescu distrugea destine si vieti de oameni.


In timp ce distrugea viata colegilor si a prietenilor sai prin turnatoriile pe care le facea la securitate, tanarul Traian Basescu se remarca in fata stapanilor sai securistii, asigurandu-si in acelasi timp sprijinul acestora pentru a parveni si a ocupa functii nemeritate din punct de vedere profesional.


2. Tanarul securist Traian Basescu – nume de cod “Comandantul”


Dupa ce a absolvit Institutul naval “Mircea cel Batran”, sprijinit puternic de securitate (devenit ofiter al securitatii), Traian Basescu a ajuns sa fie numit comandant de nava comerciala si sa voiajeze in strainatate.

In aceasta calitate si-a indeplinit constiincios obligatiile fata de securitate si statul comunist, dar nu si-a neglijat niciodata propriile interes: promovarea si imbogatirea. Astfel, pe navele al caror comandant a fost se practica „dreptul lui Basescu” sau „zeciuiala comandantului”.


In ce consta „dreptul lui Basescu”?


Dupa fiecare voiaj in strainatate facut sub comanda lui Basescu, toti membrii echipajului trebuiau sa „cotizeze” 10% din marfurile si produsele pe care le introduceau in tara prin contrabanda la bordul vasului. Aceste marfuri cumparate din banii membrilor echipajului si introduse in tara prin contrabanda la bordul vasului erau la mare cautare in Romania comunista: blugi, cafea, tigari Kent si Marlboro, whisky, casetofoane si mai tarziu videoplayere. Vanzarea acestor produse in tara aduceau bani seriosi, deoarece pretul cu care le vindeau marinarii era insutit mai mare decat pretul cu care le cumparau din lumea libera. Asa incat Traian Basescu – nume de cod „Comandantul” aduna o avere numai dintr-un singur voiaj, bineinteles sub forma spagii denumita „dreptul lui Basescu”. Membri echipajului care voiajau cu Basescu erau obligati sa–i dea „dreptul” din urmatoarele motive: pentru a nu fi parati ca au introdus marfuri de contrabanda in tara, pentru a fi recomandati sa mai voiajeze si alta data, recomandare pe care o facea comandantul in raportul pe care il prezenta dupa fiecare voiaj superiorilor sai, dar care ajungea si la securitate.


„Tanarul comandant” Traian Basescu a fost in realitate un ofiter de securitate care, folosind functia de comandant de nava, practica santajul, traficul de influenta si contrabanda. Pentru toate aceste infractiuni pe care le-a comis cat timp a ocupat functia de comandant de nava, Traian Basescu nu a fost tras la raspundere niciodata pe timpul regimului comunist. NU a fost anchetat si judecat niciodata deoarece a fost protejat de securitate – a facut parte din sistem. Nu numai ca nu a fost niciodata intrebat de justitia comunista in legatura cu infractiunile comise si pentru averea fabuloasa pe care o acumulase prin infractiuni repetate, dar a si fost avansat in functia de reprezentant al Navrom-ului la Anvers.


Aceasta avansare a survenit ca urmare a "meritelor" sale de comandant de nava si a" priceperii" sale de ”a salva” Romania socialista de la plata unei amenzi uriase statului francez, in urma producerii celui mai mare dezastru ecologic de pe Sena, dezastru produs de catre un petrolier romanesc. Petrolierul romanesc care a produs dezastrul ecologic de la gurile Senei prin deversarea unei cantitati uriase de titei sub forma unei pelicule intinsa pe cativa kilometri, era condus bineinteles de catre "tanarul comandant" Traian Basescu. Pentru ca autoritatile franceze sa nu poata proba vinovatia petrolierului romanesc, Basescu a ordonat sa fie produs un scurt-circuit la bordul navei astfel incat pelicula de titei sa se aprinda si sa produca un incendiu, care s-a intins pe cativa kilometri, flacarile de pe suprafata Senei ajungand pana in mijlocul Parisului.


Cu aceasta ocazie "tanarul comandant" a demonstrat inca o data, chiar cu pretul producerii unei catastrofe ca aceea de a da foc Parisului, de ce este capabil : stergerea urmelor indiferent de metoda folosita.


3. Tanarul securist – nume de cod “Reprezentantul Navrom”


In anul 1986, cu trei ani inainte de Revolutie, Traian Basescu a fost numit reprezentantul Navrom in portul Anvers-Belgia. Acest post era ocupat de cei mai fideli securisti ai regimului Ceausescu.

Oficial Traian Basescu reprezenta Navrom – Romania, neoficial spiona agentiile si vasele maritime occidentale, care isi desfasurau activitatea si tranzitau acest mare port maritim european.


“Dreptul lui Basescu” functiona mai departe, acum insa la o scara mult mai mare, deoarece era platit de insasi comandantii navelor romanesti care tranzitau Anversul. Pentru “a se pune bine“ cu reprezentantul Navrom si pentru a avea caracterizari bune la securitate, comandantii de nave romanesti plateau promt si la zi “zeciuiala lui Basescu”.


Cresterea averii reprezentantului Navrom nu s-a datorat numai spagii primite de la comandanti ci si prin falsificarea facturilor pentru reparatiile pe care le faceau navele romanesti in portul Anvers.


Diferenta dintre valoarea reala a reparatiilor facute si valoarea de facturare platita de statul roman se regasesea in buzunarele largi ale reprezentantului Navrom: Traian Basescu.


Desi au existat numeroase plangeri facute de comandantii de nave care nu s-au lasat intimidati de “tanarul securist” si l-au reclamat pentru modul fraudulos in care-si desfasura activitatea, niciodata acesta nu a fost verificat de institutiile statului comunist


Securitatea a vegheat continuu asupra tanarului infractor. In cei 13 ani de serviciu in regimul comunist, Traian Basescu a reusit sa devina unul dintre cei mai bogati romani.


Conform propriilor declaratii detinea o avere de aproximativ 3 milioane lei, constituita din carnete C.E.C., tablouri, bijuterii, valuta, ceasuri.


In conditiile in care, pe timpul regimului comunist, majoritatea romanilor, care nu aveau functii in partidul communist si care nu colaborau cu securitatea sau erau membrii ai securitatii statale, traiau de la un salariu la altul, iar cumpararea unei masini “Dacia” in rate (valoare 60.000 lei) constituia realizarea suprema intr-o viata de om, Traian Basescu adunase economii in valoare de 3 milioane de lei (50 Dacii cumparate cu banii jos).


Cum a fost posibil ca Traian Basescu sa nu fie controlat niciodata conform legii 18 (legea controlului averilor)? Securitatea l-a protejat si l-a acoperit continuu. In timp ce barmanii si aprozaristii erau anchetati conform legii 18 de catre militia economica prin aplicarea metodei “pisica”, Traian Basescu se imbogatea la vedere, sub ochii lor, fara a fi intrebat “nici cum il cheama”.


Pentru o avere sensibil egala, acumulata tot prin infractiuni in timpul regimului comunist, Stefanescu, supranumit “regele vinului” a fost condamnat la moarte prin impuscare si a fost executat.


Decembrie 1989 l-a gasit pr Traian Basescu in functia de inspector general al navigatiei civile, functie pe care o ocupa de 3 luni. In timp ce romanii mureau in revolutie secerati de gloantele securitatii, Traian Basescu isi distrugea dosarul de securitate in care aparea ca informator si ofiter activ. Odata cu stergerea urmelor de ofiter activ al securitatii statului comunist, i s-a fabricat si o legenda: “legenda tanarului comandant”. Securistii, bine camuflati in diversele institutii ale statului, au reusit sa-l impinga pe Traian Basescu in functia de subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor in primul guvern roman.


In confuzia creata dupa revolutie, "tanarul securist" Traian Basescu, proaspat resapat de securisti, s-a transformat intr-un om politic cu principii largi si democratice.


4. Securistul matur Traian Basescu – nume de cod "tanarul politician"


"Tanarul politician" Traian Basescu, insurubat in coasta lui Petre Roman de securitatea transformata dupa Revolutie in servicii secrete, a inteles ca i s-au deschis noi oportunitati, mult mai avantajoase decat cele pe care le-a avut in timpul regimului comunist.

Parvenirea si imbogatirea rapida prin orice metoda a fost si este telul principal al lui Traian Basescu.


In functia de subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor, Traian Basescu s-a apucat sa faca ceea ce stia el mai bine: sa fure fara a fi prins. Asa ca, a vandut flota comerciala a Romaniei formata din 33 de nave comerciale, cargo-boaturi si petroliere cu 1$ bucata. Prejudiciul creat statului roman la nivelul anului 1994 de catre Traian Basescu a fost in valoare de 330 milioane$. Valoarea reevaluata a navelor vandute in 1991 la momentul de astazi se ridica la 2 miliarde de$.


Pentru cel mai mare „tun” tras Romaniei de un demnitar in functie, de la Revolutie si pana acum, Traian Basescu nu numai ca nu a intrat in puscarie, dar a ajuns si Presedintele tarii.


Timp de 23 de ani, de la Revolurie si pana acum, Traian Basescu a detinut numai functii publice platite bine din bugetul statului. A beneficiat de toate avantajele pe care le ofera functia de demnitar al Romaniei. A ocupat functii de: subsecretar de stat, deputat, ministru al transporturilor, primar general al capitalei si presedinte de stat in doua mandate. Si-a folosit continuu functia pentru a se imbogati din ce in ce mai mult.


A fost suspectat si este suspectat in continuare de implicare in cele mai mari scandaluri de coruptie din Romania, a facut trafic de influenta la vedere, a santajat la vedere, a abuzat de functie la vedere, a influentat justitia la vedere si s-a imbogatit el si familia sa la vedere.


Beneficiaza de imunitate in fata legii, imunitate conferita de Daniel Morar cu de la el putere.


Pana acum a reusit sa insele pe toata lumea mintind si dezinformand, intoxicand, acuzand.


Paradoxal, a fost crezut de fiecare data.


5. Securistul matur Traian Basescu – nume de cod "Presedintele"


In noiembrie – decembrie 2004 inculpatul Traian Basescu din dosarul "Flota" a candidat la Presedentia. Romaniei si cu un disurs mincinos si justitiar a reusit sa castige alegerile si sa devina Presedintele Romaniei

Prin sloganurile "Sa traiti bine! "si "Jos sistemul ticalosit al lui Adrian Nastase", cel mai mare profitor al regimului ceausist si postdecembrist, a reusit sa traga o teapa istorica poporului roman. Infractorul din dosarul "Flota", printr-un discurs justitiar, a reusit sa convinga populatia Romaniei ca este mai curat decat un inger si ca adversarii lui politici sunt rai si corupti.


Prin oamenii pe care i-a instalat la conducera diferitelor institutii din cadrul Justitiei, a reusit, in 9 ani de mandat prezidential, sa subordoneze complet cea de-a III-a putere in stat: Justitia.


Prin intermediul "justitiei independente ", garantate de el insusi, a reusit sa-si decredibilizeze adversarii tarandu-i in dosare penale si chiar condamnandu-i nevinovati, pe principiul "daca esti condamnat esti si vinovat".


Sa enumeram cateva din realizarile sale in cele doua mandate de presedinte:


- a fost ofiter acoperit al securitatii regimului comunst


- in calitate de Presedinte al Romaniei, a condamnat mincinos de la tribuna Parlamentului regimul comunist al carui membru si profitor a fost


- a mintit poporul la alegerile din 2004 candidand cu un program de centru- stanga


- imediat ce a ajuns Presedinte, atat el cat si partidul sau P.D.L. s-a transformat in partid popular si a trecut la dreapta


- programul aplicat de guvernele Boc a fost un program "de stanga – dreapta", dar au mintit popularii europeni ca sunt de dreapta


- a mintit populatia Romaniei ca va trai bine, dar a taiat pensiile si salariile


- a furat la alegerile prezidentiale din 2009, dand impresia ca "furtul voturilor" a avut loc in strainatate si mai ales la Ambasada din Paris unde s-a votat la 12 secunde! De fapt furtul masiv al voturilor in favoarea lui Traian Basescu s-a facut in Romania prin intermediul oamenilor sai din conducerea S.T.S.-ului si Ministerului de Interne


- a fost suspendat a II-a oara din functia de Presedinte al Romaniei in iulie 2012, legal si constitutional


- a acuzat atat pe plan intern dar mai ales pe plan extern majoritatea parlamentara care l- suspendat de "lovitura de stat"


- a fost suspendat din functia de Presedinte cu o majoritate de 90% din voturile romanilor prezenti la referendum


- a reusit sa ramana in functie datorita presiunilor facute de Comunitate Europeana si S.U.A. prin intermediul oamenilor sai din Curtea Constitutionala


- a beneficiat continuu de sprijin extern.


Mi-am pus de multe ori intrebarea: cum a reusit sa obtina un sprijin atat de mare din partea celor mai civilizate si democratice tari ale lumii?


Cred ca toti cei care sunt implicati activ in procesele politico-economice din Romania ar trebui sa gandeasca si sa gaseasca un raspuns. Gasind raspunsul, vor intelege care a fost pretul platit de generatia actuala de romani si de generatiile urmatoare pentru ramanera lui Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei, dupa furtul alegerilor din 2009 si suspendarea sa de doua ori. In spatele lui Traian Basescu se ascund laboratoare intregi de analiza, sinteza si actiune. In spatele lui se afla un intreg sistem construit cu migala timp de 9 ani de zile. Acest sistem nu a lucrat in favoarea romanilor si a Romaniei ci a lucrat impotriva interesului national, favorizand o clica restransa de autohtoni si straini.


6. Batranul securist Traian Basescu – nume de cod "guvernatorul"


In urma referendumului de demitere din functia de Presedinte al Romaniei, desfasurat in lunile iulie-august 2012, "batranul securist" Traian Basescu a devenit "guvernator" al Romaniei, al Comunitatii Europene si S.U.A.

A inventat un pact de coabitare cu premierul Victor Ponta. In orice tara civilizata aceasta intelegere Presedinte – Premier ar fi denuntata ca un atac la democratie si statul de drept. Nu si in Romania.


Desi Constitutia si legile tarii statuteaza clar functionarea statului, precum si raporturile intre institutiile statului, Basescu a conditionat numirea lui Victor Ponta in functia de Prim-Ministru, numai in urma semnarii de catre acesta a asazisului "Pact de coabitare".


Numai prin intermediul acestui "pact", guvernatorul Traian Basescu se agata institutional de scaunul de la Cotroceni si se adreseaza romanilor si strainatatii in numele "Presedintelui statului roman".


Care sunt prioritatile actuale ale batranului securist – nume de cod "Guvernatorul?"


-sa saboteze proiectele de lege adoptate de majoritatea parlamentara U.S.L.

-sa saboteze functionarea guvernului Ponta prin critici publice facute de la tribuna presedentiala, critici facute publice prin intermediul oficioaselor media, critici facute la institutiile europene.


–hartuirea membrilor cabinetului Ponta, prin intermediul "Justitiei independente"

-ingerinte continue in Justitie,, privind privind nominalizarea procurorilor sefi, conducerii I.C.C.J., conducerii C.S.M., peste cadrul legal pe care i-l confera Constitutia
–instigarea "Justitiei independente "impotriva ultimilor adversari politici pe care nu "i-a parcat inca la Rahova"
–dezinformarea Comunitatii Europene cu privire la intentiile U.S.L.de a subordona "Justitia independenta"
-securizarea averii acumulata, pentru a putea dispune de aceasta dupa ce nu va mai fi presedinte

–sa-si puna oamenii deja compromisi in functii cheie in institutiile statului si in Justitie pentru a nu fi tras la raspundere cu privire la infractiunile pe care le-a comis in timpul mandatelor de demnitar.


Scopul principal este mentinerea cu orice pret a mecanismului creat, pentru asigurarea protectiei intereselor lui si al acolitilor lui pe o perioada cat mai lunga de timp.


Institutiile de forta pe care le conduce Basescu prin intermediul oamenilor sai sunt:


1). Serviciile secrete – sefii serviciilor secrete au fost numiti de Traian Basescu. Timp de 8 ani au fost complici pentru a ramane impreuna la putere si pentru a beneficia de avantajele puterii. S-au implicat continuu, uneori si la vedere, in jocul politic, dand dovada de partizanat favorabil lui Traian Basescu. O parte din ofiterii serviciilor secrete sunt ofiteri acoperiti care isi desfasoara activitatea in politica, in presa si in justitie.


2) Institutiile care compun a III-a putere in stat: Justitia


Justitia este elementul de forta principal pe care il are Traian Basescu si pe care l-a subordonat pas cu pas in timpul celor doua mandate prezidentiale.


D.N.A. si D.I.I.C.O.T. – structuri specializate de Parchetul General – principalele arme politice de hartuire a adversarilor de orice natura a lui Traian Basescu . Pentru inca trei ani de acum incolo la conducerea acestor doua structuri sunt inscaunate: Laura Codruta Keovesi – sef D.N.A. si Alina Bica – sef D.I.I.C.O.T.


Amandoua au fost sprijinite in cariera profesionala inca din anul 2006 de catre Traian Basescu si oamenii sai. Laura Codruta Keovesi a avut doua mandate de Procuror General, recomandata de Monica Macovei. Alina Bica s-a facut remarcata prin instrumentarea dosarului “Rafo” avandu-ma ca tinta pe mine. In calitate de procuror sef D.I.I.C.O.T. Alina Bica va indeplini toate cerintele de acuzare si fabricare de dosare pe care le va avea de la “batranul securist”, asa cum a procedat in cazul meu incepand cu anul 2005. Prin hartuirea mea continua timp de 9 ani si care nu a incetat nici acum, Alina Bica a devenit secretar de stat in guvernul Boc (2008 – 2012) si procuror sef D.I.I.C.O.T. in 2013. Traian Basescu a si anuntat ca are mare incredere atat in Laura Codruta Keovesi cat si in Alina Bica.


Deci ATENTIE LA ALINA BICA!! – de aici veti avea mari surprize.


C.S.M.-ul – institutia suprema a Justitiei este dominata si condusa de oamenii “batranului securist”


C.S.M.-ul, conform legii, este constituit din magistrati (judecatori si procurori) care sunt numiti in majoritate de institutii sau majoritati politice. In acelasi timp C.S.M.-ul trebuie sa controleze actul de justitie, fara a da dovada de partizanat politic sau de casta .


Din 2009 C.S.M.–ul, format si condus de magistratii lui Basescu, s-a implicat politic continuu si a sustinut interesele acestuia si al partidului acestuia.


O va face si pe mai departe, in frunte cu Presedinta – procuror Oana Schmidt Haineala.


1) A.N.I. – contoleaza si face plangeri la Parchete, in special D.N.A., impotriva functionarilor publici si demnitarilor adversari ai lui Traian Basescu .


Institutia condusa de Horia Georgescu centreaza la D.N.A. pe cei care trebuie compromisi si hartuiti de "Justitia independenta" garantata de insusi "batranul securist".


"Draga de A.N.I." a Monicai Macovei este si va mai fi folosita de Traian Basescu in lupta politica.


2) I.C.C.J. – este institutia care vegheaza ca adversarii lui Basescu, dupa ce “urca Golgota” dezinformarii publice facuta de "oficioasele” basiste, anchetarii abuzive si staliniste a D.N.A. si D.I.I.C.O.T., a cercetarilor oneste si corecte sau nu, ajung sa fie "crucificati" prin pronuntare de condamnari abuzive si nedrepte.


3) Aceste pronuntari in majoritatea cazurilor publice, de rasunet, pana acum s-au dat condamnand "fara probe" si neavand nici o legatura cu "judecarea corecta si impartiala" de care se vorbeste in Constitutie si in statul de drept. Condamnarile pronuntate de I.C.C.J. au vizat pana acum numai adversarii lui Traian Basescu.


Presedinta Livia Stanciu si vicepresedintele Ionut Matei de la I.C.C.J. si-au aratat deja slugarnicia fata de regimul "batranului securist" pronuntand condamnari la inchisoare pentru unii din cei mai puternici adversari ai lui Traian Basescu – vezi Adrian Nastase. Cei 10 judecatori "inalti" din cele doua complete de 5, formate si conduse de Livia Stanciu si Ionut Matei s-au comportat ca si "complete de executie". Se comporta in acest fel deoarece societatea civila si elita politica nu indraznesc sa introduca in legislatia romaneasca "raspunderea magistratului". In Romania "batranului securist" exista doua categorii de oameni: cei care raspund in fata legii pentru modul in care isi exercita profesiunea, adica 99,9% dintre romani si cei care nu raspund in fata legii. Din ultima categorie fac parte Traian Basescu, care are o falsa imunitate data de sluga Daniel Morar cu de la el putere si magistratii procurori si judecatori. Magistratii romani recunosc ca pot gresi in practicarea actului de justitie, dar aceste greseli sunt tolerabile, numindu -le "erori judiciare". Aceste erori judiciare distrug vieti si destine de oameni. Sub masca erorilor judiciare "putini magistrati" aflati la cel mai inalt nivel institutional practica abuzul in functie, in slujba lui Traian Basescu.


Noi ceilalti care nu practicam meseria de magistrat trebuie “sa credem si sa nu cercetam“ in onestitatea si profesionalismul acestei caste Dumnezeiesti!


4) Curtea Constitutionala. Judecatorii care compun Curtea Constitutionala sunt desemnati tot de algoritmul politic. Majoritatea si presedentia Curtii o detin tot oamenii “guvernatorului”, in frunte cu Zegrean, fost deputat PDL, actual Presedinte al Curtii constitutionale. In anul 2012, Curtea Constitutionala l–a pastrat pe Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei impotriva votului popular dat in proportie de 90 % in favoarea demiterii lui.


Acestea sunt institutiile de forta pe care le-a consolidat si le-a subordonat Traian Basescu in anii de mandat prezidential. Prin intermediul acestor institutii s-a pastrat la putere regimul Basescu timp de 10 ani impotriva propriului popor.


De ce magistratii care au ocupat si ocupa functiile cheie din institutiile care compun Justitia l-au sprijinit si il sprijina si acum pe Traian Basescu?


1) Din interes de casta:


- in timpul celor doua mandate prezidentiale Traian Basescu a semnat promovarea in functiile de procuror si judecator a peste 4000 de absolventi ai Facultatii de Drept


- atat procurorii cat si judecatorii au avut si au cele mai mari avantaje de dupa Revolutie, dobandite in timpul regimului Basescu: salarii foarte mari comparativ cu celelalte categorii socio-profesionale din Romania, protocol si paza, statut social


- nu raspund in fata legii pentru modul in care practica actul de justitie


2) Pentru a-si construi o cariera profesionala


3) Promovarea s-a facut pe baza atasamentului fata de regim si in functie de cat de santajabili erau unii dintre ei!


4) Pentru ca au fost instigati si manipulati de regimul basescu ca raul vine numai dintr-o parte a societatii, adversarii lui Traian Basescu.


5) Pentru ca l-au perceput uneori, pe buna dreptate, pe Traian Basescu ca omul cu mana forte care este sprijinit din exteriorul Romaniei


6) Pentru ca li s-a creat un model de a parveni in cariera si societate


De ce “Justitia independenta “ garantata de Traian Basescu il va sprijini si dupa ce nu va mai fi Presedinte?


1) Pentru ca oamenii aflati la conducerea institutiilor Justitiei sunt compromisi prin abuzurile pe care le-au comis in slujba lui Traian Basescu


2) Pentru a nu pierde privilegiile cu care s-au obisnuit


3) Stiu ca sunt vinovati pentru executiile publice pe care le-au facut la comanda politica sau in urma santajului


4) Pentru a nu raspunde in fata legii pentru vietile si destinele pe care le-au distrus ca urmare a hotararilor mincinoase si abuzive pe care le-au pronuntat


5) Stiu ca vor avea "toleranta zero" fata de ticalosiile comise in slujba regimului Basescu


6) Pentru ca au nevoie de timpul necesar acoperirii ilegalitatilor si abuzurilor comise folosind drept arma politica calitatea de magistrat si functia din institutiile componente ale Justitiei


Batranul securist Traian Basescu –nume de cod “fostul Presedinte – guvernator”


Prioritatile actuale ale “batranului securist” pentru perioada imediat urmatoare cand nu va mai fi Presedinte al Romaniei :


1) – sa-si pastreze si utilizeze averea uriasa stransa prin coruptie si infractiuni timp de 23 de ani


2) – sa nu fie anchetat si judecat pentru activitatea infractionala si coruptia pe care le-a practicat 23 de ani


3)– oamenii pe care i-a folosit pentru a-si atinge scopurile personale ( obtinerea puterii si imbogatirea ) sa fie securizati pentru a nu vorbi despre abuzurile si hotiile la care au contribuit


Batranul securist – nume de cod "fostul Presedinte" stie cum sa-si acopere urmele inca de cand era tanarul securist, nume de cod "Comandantul"


Pentru a-si indeplini aceste prioritati, Traian Basescu lucreaza din plin la constructia unei platforme publice care sa-i permita sa se apere atunci cand nu va mai fi la butoane .


In ce consta aceasta platforma publica?


1) este imperios necesar ca atunci cand "imunitatea" in fata legii, data de Daniel Morar "cu de la el putere", va expira odata cu terminarea mandatului de Presedinte sa nu i se deschida dosare penale noi si sa nu-i fie redeschis dosarul "Flota"


2) daca totusi va fi tras la raspundere pentru "tunurile" trase de el si familia lui, sa poata striga, asa cum a mai strigat in dosarul "Flota", ca i se instrumenteaza dosare politice din razbunare


3) pentru a putea striga are nevoie de o platforma publica – o are deja construita prin aparitia partidului “Miscarea Populara" al carui presedinte va fi ales imediat dupa terminarea mandatului de Presedinte al Romaniei


4) nu este destul sa strige, trebuie sa se si faca auzit de sustinatorii si profitorii regimului sau: are deja "trompetele publice interne": Evenimentul zilei, B1Tv, Hotnews, Revista 22 precum si " trompetele externe" al caror sef este Monica Macovei. Are insa o singura problema: Monica Macovei trebuie sa prinda neaparat post de Europarlamentar. De aceea a si lasat-o in P.D.L.


Cartea principala pe care o va juca Basescu pentru a se apara este sprijinul extern dat de parlamentarii europeni si de Ambasada S.U.A.


Monica Macovei si “compania” lucreaza deja la un scenariu pe care il vor prezenta mai marilor europeni si americani. Scenariul este simplu: “prooccidentalul reformator“ Traian Basescu este victima hartuirii politice a “coruptilor “ din U.S.L.


Luptatorul spagar anticoruptie Traian Basescu, care a construit o “Justitie independenta“ al carui garant a fost, este hartuit in mod nedrept de o alta justitie care nu este independenta deoarece nu mai este controlata si garantata de el.


Asadar, daca “batranul securist“ Traian Basescu – nume de cod “fostul Presedinte“ va trebui sa raspunda in fata unei justitii cu adevarat independente pentru abuzurile si hotiile pe care le-a facut si acoperit timp de 23 de ani in calitate de demnitar al Romaniei, atunci sa poata fi auzit la Washington si Bruxelles ca este victima politica a “puscariabililor“ din U.S.L.


Frica lui Traian Basescu provine tocmai din faptul ca stie din proprie experienta ca atunci cand nu va mai ocupa functia de Presedinte al Romaniei, sprijinitorii sai externi, oamenii din: serviciile secrete, structurile de forta ale statului, Justitie prin parchete si curti de judecata, aplica principiul binecunoscut: “Regele a murit ! Traiasca regele!”


Daca Traian Basescu si oamenii regimului sau vor fi trasi la raspundere vreodata pentru abuzurile, hotiile si tradarea interesului national depinde numai de o justitie cu adevarat independenta si de elita politica actuala .


Daca in U.S.L. exista adevarati “barbati de stat“ care sa puna dreptatea sociala si interesul national inaintea intereselor personale si de partid, atunci si numai atunci Romania va avea o sansa spre civilizatie si democratie.


Daca U.S.L. va initia si pune in practica un program de reforme reale in Justitie, atunci si numai atunci, romanii vor beneficia de dreptate sociala si de dreptate individuala.


Post scriptum 1: Cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania de la revolutie pana in prezent, Adrian Nastase, a fost condamnat “pentru o gainarie“ (citat Traian Basescu) la 2 ani de inchisoare cu executare. Traian Basescu care a condus indirect cel mai slab, incompetent si corupt guvern (Boc 1, 2, 3 ) si a fost implicat in cele mai mari “tunuri” trase Romaniei de la Revolutie pana in prezent, oare cati ani de inchisoare cu executare va primi?


Post scriptum 2: In 13 ani de serviciu pe timpul regimului Ceausescu, tanarul securist Traian Basescu, a adunat o avere de 3 milioane lei (dupa propriile declaratii facute public), adica de 1000 de ori mai mare decat economiile oricarui salariat roman din acea vreme.


In 23 de ani de la Revolutie si pana in prezent baranul securist Traian Basescu a ocupat neintrerupt functii de demnitar al statului roman, 10 ani fiind el insusi Ceausescu. Ce avere a adunat in acesti ani?