Publicat: 8 Aprilie, 2020 - 12:22
Share

Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut săptămâna trecută sprijin în dotări destinate Secţiei Oncologie din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Este vorba de un cort de înaltă calitate, pentru triajul epidemiologic al pacienţilor oncologici care au nevoie să vină în spital pentru tratamente şi internare de zi. În condiţiile în care riscul de complicaţii în SARS-COV-2 pentru pacienţii oncologici este unul crescut, înlăturarea posibilelor surse de infectare este cu atât mai importantă. Spitalul a organizat un circuit distinct pentru Secţia Oncologie, mutată într-o clădire separată de circuitul medical pentru COVID, fiind amenajată şi o intrare distinctă.

Cortul a fost montat şi permite o măsură suplimentară, de triere epidemiologică. Înainte de a intra în secţia propriu-zisă, pacienţilor li se ia temperatura şi li se aplică chestionarul epidemiologic, pentru a putea depista eventuale semne de infectare cu coronavirus.

Sprijinul vine prin intermediul firmei Artex Building SLR din Arad şi a fost posibil prin implicarea consulului onorific al Italiei la Sibiu, Italo Selleri.

Spitalul a mai obţinut de asemenea două corturi ca donaţie din partea firmei Lanco, destinate cadrelor medicale, cu rol de vestiare. Aceste corturi au fost amplasate lângă corpurile de clădire care deserveau secţiile Oftalmologie şi Dermatologie, clădiri care au fost incluse în circuitul pentru COVID, secţiile fiind mutate pe perioada pandemiei.

Mulţumim tuturor celor care se implică în sprijinul spitalului

Tag-uri Institutii: