Publicat: 10 Decembrie, 2019 - 14:19
Share

Corul Asociaţiei Internaţionale a Femeilor Bucuresti(IWCB) organizează un concert caritabil, sâmbătă, 14 decembrie 2019,cu incepere de la orele 19:00, la Biserica Italiană, din Bulevardul Nicolae Bălcescu 28.

Asociaţia Internaţională a Femeilor (IWA) este o organizație independentă, pentru voluntariat, caritabilă, non-profit și apolitică. Fondată în 1978, iar ca entitate juridică în 1999, IWA promovează trei piloni: prietenia, explorarea culturală și activitatea caritabilă, aducând împreună oameni din întreaga lume de-a lungul a mai bine de 40 de ani.
In luna martie 2018, Corul Asociației Internaționale a Femeilor București, prescurtat IWCB, a fost creat de către Strella Ahn și Georgeta Popescu, ca o activitate săptămânală în cadrul Asociației cu scopul de a promova prietenia în cadrul comunității internaționale și locale din București, prin intermediul muzicii ca limbă universală. 
Corul acceptă persoane având orice nivel de pregatire muzicală. Deși poate părea o provocare să susții cu muzicieni amatori două concerte anuale, unul în vară și altul în iarnă, repetițiile săptămânale conduse cu dedicație și profesionalism de către Georgeta Popescu, profesoară, pianist-acompaniator, fostă solistă de operă și regizor de scenă, reușesc să sculpteze vocile din cor în armonie. Membrele corului aparțin domeniului internațional de afaceri sau mediului diplomatic, și au urmat, sau urmează în prezent, o carieră non-muzicală, ca de exemplu, consultant de marketing, antreprenor, inginer, designer grafic, istoric de arte, psiholog, designer floral, sommelier, profesor etc, având însa în comun dragostea pentru muzică. 
Directoarea corului, Strella Ahn, absolventă de MBA la Duke University din SUA, având în spate o cariera ca specialist în marketing la o firmă multinațională Fortune 500 și ex-vice -președintele IWA, a planificat și organizat aceste concerte anuale, la care a invitat și soliști profesioniști care doresc să susțină o cauză caritabilă.  
Hospice Casa Speranței (https://www.hospice.ro/en/hospice-casa-sperantei-en/ ) este beneficiarul Concertului Caritabil de Crăciun din acest an. Hospice Casa Speranței oferă îngrijire paleativă pentru persoane diagnosticate cu boli incurabile sau aflate în stadiu terminal. Donațiile colectate în cadrul acestui concert vor contribui la ajutorul oferit pacienților Hospice pentru a trăi în demnitate și liniște alături de cei dragi.  
 

La Concertul Caritabil de Craciun sunt invitați și trei soliști profesioniști. Mezzo Soprana din Olanda Anne Marieke Evers este absolventă a Conservatorului din Amsterdam și este specializată în repertoriul oratoric precum J.S. Bach, C.P.E Bach, Saint Saens, Vivaldi, Mozart, Mendelssohn și Strawinsky. A interpretat roluri în mai multe opere, fiind solistă în Dido and Aeneas de Henry Purcell, și în L’Enfant et les Sortileges de Maurice Ravel (Tasse Chinoise). În anul 2016 a debutat la Orchestra Baroc din Ierusalim (director musical David Shemer) interpretând ‘St. Matthew Passion in Jerusalem’ împreună cu alți 8 soliști, sub bagheta lui Joshua Rifkin.  Alexandru Nuca din România este bandeonist, chitarist și pianist, cantareț, compozitor și regizor având o dexteritate și o sensibilitate muzicală aparte. Este un autodidact, îndrăgostit de muzică și arte vizuale, cinematografie, și scenarist pentru filme de lung metraj. Și nu în ultimul rând, Jong-Soo Jung care este primul absolvent al specialității de nai din Corea de Sud. În prezent urmează programul de Master la Universitatea Natională de Muzică din București și, de asemenea, este elevul lui Gheorghe Zamfir, cunoscut drept “Maestrul Naiului”. În cadrul concertului, de asemenea, vor fi interpretate piese solo instrumentale și vocale de către membre ale corului, printre care Georgeta Popescu (soprană), Strella Ahn (flaut), Corina Jumbei (pian) și Todorka Balcheva (jazz vocal).

Corul a pregatit pentru acest concert un repertoriu de cântece renumite de Craciun pentru aduce mai aproape de sufletul auditoriului spiritul sărbătorilor de iarnă. Vor fi de asemenea cântece care vor îndemna publicul să se alature corului, pentru a se bucura împreună de rezonanța deosebită a frumoasei Biserici Italiene.

1. Mykola Leontovych - Carol of the Bells: Celine Lee (flaut), Strella Ahn (flaut), Alexandru Nuca (chitară), Jongsoo Jung (nai)
2. J.S. Bach - Suite No.3 in D, BMW 1068 (Air): Jongsoo Jung (nai) 
3. Deck the hall (traditional Welsh): Cor
4. J.S. Bach - Allegro 1st mvt from Sonata in G minor, BWV 1020 - Strella Ahn (flaut)
5. G. F. Händel - Christmas Aria: Anne Marieke Evers (mezzo soprană)
6. T. Badarzewska - La priere d’une Vierge: Corina Jumbei (pian)
7. O ce veste minunata (colind românesc): Alexandra Nuca (bandeon)
8. John F. Wade - Adeste Fidelis: Cor
9. Schubert - Ave Maria: Georgeta Popescu (soprană)
10. Les anges dans nos campagnes (colind francez): Cor
11. Alfonso Maria de Liguori - Tu scendi dalle stelle : Cor
12. Pietro A. Yon - Gesu Bambino: Anne Marieke Evers (mezzo soprană)
13. Jay Livingston & Ray Evans - Silver Bell: Cor
14. Hugh Martin - Have yourself a merry little Christmas: Todorka Balcheva (Jazz vocal)
15. Franz Gruber - Silent Night: Cor
16. Joe Beal & Jim Boothe - Jingle Bell Rock: Cor
17. Adolph Adam - O Holy Night: Anne Marieke Evers (mezzo soprană)
18. Domn, domn să-nălțăm (colind românesc): Cor
19. Feliz Navidad: Cor

Dirijor & acompaniament pian : Georgeta Popescu 
Director cor: Strella Ahn
Soprano: Ana-Maria Bucura (România), Ana Zuravliova (Lituania), Corina Jumbei (Moldova), Genevieve Denis (Italia/Belgia), Mari Take (China/Japonia), Olga Yugay (Kazakstan) și Strella Ahn (Corea de sud)
Mezzo: Alona Meyrose (Israel), Andreia Wessel (România/Olanda), Daria Bukovanu (Rusia), Todorka Balcheva (Bulgaria), Dwi Haryanti (Indonezia) și Olesea Savateeva (Moldova)

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 19:00
Biserica Italiană, Bulevardul Nicolae Bălcescu 28
Ghid donație: 60 RON (veniturile nete sunt direcționate pentru susținerea Hospice Casa Speranței)
Sponsori: International Women’s Association (IWA) și Biserica Italiană