28 noiembrie 2021

Corul Madrigal anunţă lansarea noului album discografic „Hora staccato”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunţă o nouă colaborare importantă în calendarul său discografic cu Casa de discuri Roton Music, prin lansarea albumului de muzică românească „Hora staccato”, dirijor Anna Ungureanu.

Plin de culoare şi energie, „Hora staccato” întregeşte paleta discografică a celebrului cor, oferind publicului o colecţie muzicală dinamică, inspirată din filonul folcloric românesc. Rezultatul sonor îmbină sunetul inconfundabil al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” cu emoţia şi expresivitatea unor celebre creaţii cu temă folclorică.

Albumul „Hora staccato” este dedicat românilor din întreaga lume, motiv pentru care va beneficia de o prestigioasă lansare internaţională, pe 29 noiembrie 2021, la Bologna, în Italia, cu ocazia Concertului Extraordinar susţinut de Corul Madrigal pentru celebrarea Zilei Naţionale a României.

„Încă de la înfiinţarea sa, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a promovat constant, pe marile scene ale lumii, originalitatea şi extraordinara vitalitate a melosului românesc, a tradiţiei muzicale autohtone, pusă în valoare de marii noştri compozitori. Aşadar, suntem bucuroşi că împreună cu partenerii noştri de la Roton Music putem oferi, în preajma Zilei Naţionale a României, acest album special, produs la standarde acustice excepţionale, cu cele mai frumoase şi iubite lucrări inspirate din creaţia românească. Suntem siguri că playlist-ul acestui produs discografic semnat de Corul Madrigal îi va purta pe românii de pretutindeni „acasă” şi îi va conecta prin simbolistica şi căldura sa cu România.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Repertoriul special ales de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, reuneşte pe compact disc o colecţie de lucrări care pun în valoare creaţii naţionale nepieritoare, aduse la lumină de mari compozitori români, de la Dumitru Georgescu Kiriac, Mihail Jora şi Francisc Hubic, până la Marin Constantin, Cornelia Tăutu şi Dan Mihai Goia.

Albumul discografic „Hora staccato” este al şaselea album lansat de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” alături de Casa de discuri Roton Music, în decurs de un an, după cele trei dedicate sărbătorilor de iarnă – „Madrigal de Crăciun”, „Madrigal for Christmas” şi dublul album, precum şi cele două produse discografice lansate cu ocazia sărbătorilor pascale 2021, „Ave Maria” şi „Săptămâna Patimilor”.

Albumul „Hora Staccato” este disponibil pentru pre-comenzi pe site-ul Corului Madrigal, secţiunea Magazin şi va putea fi achiziţionat în curând şi din reţeaua librăriilor Cărtureşti, magazinul Muzica, benzinăriile OMV şi Lukoil din toată ţara, pe platformele digitale Spotify şi Apple Music şi pe canalul YouTube.

* Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de ţară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanţă naţională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, îşi continuă parcursul său de diplomaţie culturală, fiind unul dintre cele mai longevive şi apreciate ansambluri corale europene.

Roton Music este una dintre primele şi cele mai de succes case de discuri independente din România, fondată în anul 1994. În scurt timp s-au alaturat artişti precum Compact, Mădălina Manole şi Laura Stoica, iar în 1996 Roton Music devine deja un brand recunoscut în industria muzicală românească. Prima colaborare internaţională a venit în 1996 alături de ToCo, aceştia fiind urmaţi de artiştii străini precum DJ Bobo, Sylver, Ingrid şi Armin Van Buuren, care au avut primele lor succese în topurile româneşti. Între 1996 şi 2004, foarte mulţi artişti români şi-au început cariera la Roton Music – Akcent, Simplu, Voltaj, Hi-Q şi Proconsul sunt doar câteva dintre nume sonore care s-au remarcat în lumea muzicală românească. Până în 2010, artiştii Roton Music, precum Akcent, Inna şi Fly Project, erau deja nume cunoscute pe piaţa internaţională, tendinţă care a continuat cu Antonia, Amna, Alexandra Stan, Radiokiller sau Manuel Riva.

Începând din anul 2020, Roton Music colaborează cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de care a produs deja cinci albume, care s-au bucurat de un mare succes de public.

Biroul de presă
Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”
Programul Naţional Cantus Mundi