6 iulie 2022

Coșmarul distopic al controlului devine realitate: unealta lor…identitatea digitală

DIGITAL
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Banca Reglementelor Internaționale, denumită și Banca de Decontări Internaționale, o instituție bancară centrală care oferă servicii specializate băncilor centrale din întreaga lume,  s-a declarat în favoarea vaccinării pe scară largă, cu principiul ciudat că este singura modalitate de a obține „redresarea economică”…
În recentul său raport anual din 2021, pledează, de asemenea, pentru un sistem global de identitate digitală, adică asocierea fiecăruia dintre locuitorii lumii cu un cod de bare.
În cele din urmă, Banca este în favoarea introducerii monedelor digitale ale băncii centrale (CBCD) care vor înlocui dolarii și alte monede fizice.
În lipsa unor idei originale, Banca extrage unele din subiecte cunoscute. Monedele digitale, precum bitcoin, sunt folosite pentru spălarea banilor, pentru finanțarea terorismului și, desigur, reprezintă o amenințare pentru mediu, deoarece consumă prea multă energie, spune ea.
Unele monede digitale sunt proaste, dar există altele care sunt bune pentru că pot fi controlate. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie să fie emise de băncile centrale și este necesar să se controleze fiecare dintre tranzacțiile globale și, în consecință, fiecare dintre oamenii, companiile și instituțiile care există în lume.
Cash-ul, banii lichizi trebuie să se termine, iar plandemia a făcut un salt mare în această linie odată cu impunerea plăților cu cardul, astfel încât controlul să se extindă până la ultimul cent.
Instituția la care fac referire în primul paragraf dorește că fiecare cetățean să aibă un cont deschis la banca centrală, fără intermediari, iar fiecare tranzacție este o mișcare a contului respectiv. Cea mai mică tranzacție monetară, oriunde în lume și pentru fiecare individ, fiecare afacere, fiecare companie, poate fi analizată și defalcată în acest mod.
Cel mai interesant este că în acest fel, pe lângă tranzacții, sunt controlați oamenii, companiile și tot felul de societăți, nu doar din punct de vedere economic, ci în toate fațetele vieții lor. Identitatea digitală este totul într-unul: un loc de muncă, un cont curent, un pașaport, un certificat de vaccinare, un permis de conducere, o declarație fiscală, rețele sociale… Ne dorim asta? Eu, unul, sigur nu!
A consemnat Ciprian Pop
Că sursă pentru elementele din articol: