30 noiembrie 2021

Cosmin Andrei: Vom avea înscrieri la Botoşani pentru învăţământ superior la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Municipiul Botoşani va avea, în premieră, învăţământ superior începând cu anul universitar 2021- 2022, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a autorizat patru specializări pentru filiala din Botoşani a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a anunțat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Cosmin Andrei.

ARACIS a autorizat funcţionarea la Botoşani a unei secţii de Finanţe Bănci şi a uneia de Administraţie Publică sub formă de studii universitare de licenţă, cu învăţământ la distanţă, dar şi o secţie de Retorica discursului ştiinţific, literar, jurnalistic, publicitar şi electoral şi o secţie de Drept privat sub formă de studii universitare de master. Fiecare secţie va avea disponibile 25 de locuri, dintre care doar 19 la master sunt finanţate din bugetul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, restul fiind cu taxă.

„Am primit o adresă de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’, cea mai veche universitate din ţară şi, din punctul meu de vedere, cea mai prestigioasă universitate românească, prin care ni se transmite că au fost acreditate specialităţile la care am făcut referire şi cu alte ocazii. Deci, în toamnă, vom avea înscrieri la Botoşani pentru învăţământ superior la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ „, a specificat edilul Municipiului Botoşani.