22 ianuarie 2022

COTAR cere demiterea de urgenţă a celor care se fac vinovaţi de de fapte penale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere demiterea de urgenţă a tuturor celor care se fac vinovaţi de fapte penale, conform raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor.

„Nu înţelegem de ce se pot ascunde în spatele prevederilor GDPR cei care comit fapte penale. Chiar şi răspunsul primit de COTAR, la solicitarea noastră de a cerceta anumite persoane ale căror nume şi funcţii le-am indicat, precum şi faptele de natură penală comise de acestea, ne-a fost transmis fără a fi indicate numele persoanelor vinovate. Le reamintim celor care acceptă ascunderea identităţii persoanelor vinovate de fapte penale că aceste informaţii nu ţin de protecţia datelor personale, ci sunt informaţii de interes public, deci ar trebui să ştim şi noi cine comite fapte penale la vârful statului. Chiar dacă nu sunt specificate numele şi funcţiile persoanelor care au comis fapte penale (pe care le cunoaştem), acestea ar trebui să fie demise imediat. În mod normal, toţi ar fi trebuit să-şi dea deja demisia, la aproape două luni de la raportul Corpului de Control”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

„Din moment ce au fost descoperite aceste fapte penale, în urma anchetei efectuate în cadrul MT, cei vinovaţi nu au ce să mai caute în acele funcţii. Fiecare zi în plus la conducerea instituţiilor statului arată complicitatea decidenţilor cu făptuitorii, mai ales dacă seria de fapte penale continuă şi după raportul Corpului de Control – ceea ce deja se întâmplă. Îi cerem ministrului Cătălin Drulă să ia decizia demiterii penalilor aflaţi în funcţii publice, din cadrul ministerului pe care-l conduce!”, se mai arată în comunicat.