22 ianuarie 2022

COTAR: Firmele de transport care au câştigat atribuirile de trasee, în baza OUG 51/2019, vor fi excluse de pe piaţă!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere Guvernului României să intervină de urgenţă pentru înlăturarea unei erori legislative care elimină transportatorii rutieri de persoane de pe traseele judeţene, încălcând atât principiile concurenţei, cât şi contractele deja atribuite unor operatori.

Modificarea legislativă din 2020 care face posibile aceste anomalii contravine principiilor directivei europene pe care ar fi trebuit să o implementeze în România.

Reprezentanţii COTAR susţin că firmele de transport care au câştigat atribuirile de trasee, în baza OUG 51/2019, vor fi excluse de pe piaţă, în fiecare judeţ, deşi au licenţe valabile până în anul 2023. „Acest lucru se întâmplă pentru că anul trecut, profitând de pandemie, parlamentarii au votat o modificare a acestei OUG, pentru a lăsa exclusiv la mâna conducerii fiecărui Consiliu Judeţean decizia înlocuirii transportatorilor, sub pretextul implementării Regulamentului CE 1370 din 2007”, se arată într-un comunicat de presă al COTAR.

„O directivă europeană care ar fi fost bună pentru România s-a interpretat pe dos, aşa cum au vrut nişte parlamentari cu alte interese. Legea ar fi trebuit să rezolve problemele de pe traseele care nu au transport public de persoane, pentru că firmele nu vor să participe la llicitaţii, neavând profit pe acele rute. Legea a fost modificată în aşa fel încât să fie eliminaţi cei care au câştigat atribuirile de trasee şi care operează acum, având licenţa încă doi ani de-acum încolo, iar alte firme să vină în locul lor şi să primească subvenţii de la statul român. În al doilea rând, prin această lege se acordă subvenţii pentru transporturile comerciale, deşi chiar regulamentul european prevede acordarea acestora doar pentru traseele necomerciale, pe care nu se câştigă bani din această activitate”, a atenţionează reşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, conform documentului.

„Haosul a fost declanşat deja la Constanţa, chiar acum, în plin sezon estival, Consiliul Judeţean dorind să înlocuiască actualii transportatori din judeţ (circa 300 de maşini) cu o firmă care ar opera pe aceleaşi trasee, dar numai cu 150 de maşini. Consiliile Judeţene sunt în subordinea Ministerului Dezvoltării care preia astfel din atribuţiile Ministerul Transporturilor”, se mai atrage atenţia în comunicat.