Publicat: 26 Octombrie, 2017 - 11:04
Share

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) salută deschiderea pe care noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a arătat-o în privința eliminării pirateriei din acest sector de activitate. În urma întâlnirii pe care noi, transportatorii, am avut-o ieri, 25 octombrie, cu ministrul Transporturilor și echipa acestuia, am stabilit împreună o listă de priorități, pentru a aduce la o situație de normalitate domeniul în care activăm.
    
Pe lângă problema pirateriei, în cadrul întâlnirii care a avut loc la Ministerul Transporturilor s-au discutat și alte aspectele de interes major pentru patronate, precum simplificarea legislației existente și identificarea măsurilor care sunt necesare pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor de către transportatori. S-au discutat, de asemenea, și principalele direcții pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a transportului de persoane și de mărfuri, precum și implementarea Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră.

    
“Pe noi ne interesează ca ministrul Transporturilor, indiferent de partidul politic din care face parte, să ne fie un partener de dialog și mai ales de acțiune, pentru a înlătura toate anomaliile care s-au instalat în acest sector de activitate în ultimii ani. Dacă ministrul Transporturilor devine cu adevărat și ministrul transportatorilor, ajutându-ne să înlăturăm concurența neloială și să ne putem desfășura activitatea fără a fi afectați de cei care au preluat piața transporturilor ilegal, vom putea colabora pentru a găsi împreună cele mai bune soluții, astfel încât să îmbunătățim calitatea serviciilor noastre. Lipsa de acțiune a autorităților, pentru a opri pirateria, a adus foarte multe companii în imposibilitatea de a mai face investiții, în ultimii ani, după intrarea pe piață a unor adevărate rețele de piraterie, tolerate de catre cei interesati ,cei care nu vor sa legifereze părghiile legale de control pentru organele abilitate ale statului . Această situație a condus, în mod firesc, la scăderea dramatică a încasărilor pentru transportatorii autorizați,a incasărilor la bugetul statului  iar problemele financiare se reflectă automat în calitate. Ne dorim să le putem oferi clienților noștri transport de cea mai bună calitate și să le garantăm siguranța”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

    COTAR a lansat, în ultimii ani, mai multe soluții posibile pentru a rezolva o serie de probleme ale sectorului de activitate în care activăm. Calculele pe care le-am prezentat s-au dovedit a fi corecte, ca și soluțiile legislative și măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității transportului rutier. Dacă toate aceste propuneri vor fi luate în considerare de noua  echipă care conduce Ministerul Transporturilor, suntem convinși că împreună vom putea dezvolta  acest domeniu, în viitorul apropiat.