30 iunie 2022

Cotroceni IStory – atelier de film documentar pentru liceeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional Cotroceni lansează miercuri, 15 iunie 2022, atelierul de film documentar Cotroceni IStory, la care sunt invitaţi să se înscrie elevii din învăţământul liceal.

Atelierul reprezintă o introducere în arta documentară ca modalitate de înţelegere şi prezentare a contextului, istoriei şi poveştilor cartierului Cotroceni, din perspectiva personală a participanţilor.

Pe parcursul a două săptămâni, tinerii cursanţi vor avea ocazia, alături de noţiunile teoretice, să-şi însuşească tehnicile necesare pentru realizarea unor scurte materiale video care să vizeze comunitatea din jurul cartierului Cotroceni şi a Muzeului Naţional Cotroceni. Sesiunile introductive în filmul documentar vor fi completate de „munca de teren”, de explorarea şi identificare a temelor, fie din interiorul muzeului, fie din cartierul Cotroceni, care vor deveni subiectele viitoarelor filme documentare. Următoarele întâlniri ale atelierului vor fi dedicate activităţilor de producţie şi post-producţie a scurtmetrajelor realizate de participanţi.

Prin intermediul artei documentare, tinerii vor avea ocazia să descopere cartierul Cotroceni, să afle istoria sa şi a muzeului şi să înţeleagă relaţia pe care locuitorii o au cu spaţiul din jurul lor.

Atelierul Cotroceni IStory este susţinut de Elena Borcea, regizor şi antropolog, şi se va desfăşura în perioada 4 – 17 iulie, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Înscrierile se realizează până pe 28 iunie, prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro, la secţiunea Proiecte/Cotroceni IStory.

Atelierul de film documentar Cotroceni IStory este realizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume realizat de Muzeul Naţional Cotroceni şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sursa foto Muzeul Naţional Cotroceni