Publicat: 3 Aprilie, 2020 - 13:33
Share
Peste 51.000 de oameni au murit în întreaga lume din cauza virusului

COVID-19 epidemia a atins un nou punct de reper sumbru, cu numărul total de cazuri confirmate cornavirus lovind marca 1 milion de joi. Peste 51.000 de oameni au murit în întreaga lume din cauza virusului.

 

Potrivit statisticilor consemnate de  Johns Hopkins University, peste un milion de oameni din întreaga lume s-au testat pozitiv pentru boală începând de astăzi. Numărul se bazează pe cifrele din mai multe surse.

Primul focar COVID-19 a fost înregistrat pentru prima dată în decembrie 2019, în orașul Wuhan din provincia Hubei din China. Numărul persoanelor infectate din Wuhan s-a accelerat, ceea ce a determinat blocarea provinciei. Apoi, virusul s-a răspândit rapid în străinătate, lovind aproape fiecare țară.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat Covid-19  pandemie. Două săptămâni mai târziu, SUA a devenit națiunea cea mai afectată, depășind China. În Europa, Italia, Spania, Germania și Franța au fost cel mai puternic lovite, fiecare având peste 40.000 de cazuri.

Până la 1 aprilie, aproape jumătate din populația lumii - cea mai mare parte a Americii de Nord, Europa și India - fusese condamnată să rămână acasă, în speranța de a încetini sau a opri răspândirea contagiunii.

În multe locuri, virusul cu răspândire rapidă a dat peste cap sistemele de asistență medicală locale. Medicii s-au confruntat cu deficiențe de spațiu spital și echipament medical, inclusiv kituri de testare și echipament de protecție.

China a afirmat că a controlat valul  răspândirii Covid-19 până la sfârșitul lunii martie, deoarece numărul de noi cazuri interne se presupune că a scăzut semnificativ, ceea ce a determinat oficialii să relaxeze treptat restricțiile de călătorie în Hubei.

Tag-uri Institutii: