6 decembrie 2021

Crabii-fantomă intră în arenă la „Microbist de România”!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tudor Furdui arbitrează noi probe spectaculoase şi inedite miercuri, 2 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1, cu episodul 6 al reality-show-ului dedicat celor mai înfocaţi suporteri.

După ce au zburat, la propriu, prin adâncul oceanului, printre rechini, cei zece temerari au parte de o nouă experienţă care le urcă adrenalina la cote maxime: întâlnirea cu… crabii-fantomă! Îi vom vedea în plină acţiune în această miercuri seară, când vom afla şi cum se joacă sportul numit „bashi”. Noi motive ce ne vor ţine în faţa micilor ecrane şi pe 2 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1, când Tudor Furdui ne aşteaptă la episodul 6 al reality-show-ului „Microbist de România”.

Toate cursele de crabi din lume (pentru că, da, în lume se organizează şi astfel de curse!) folosesc crabi-călugăr, o specie mică şi nepericuloasă de crabi, cu 8 picioare. Lucrurile se complică la „Microbist de România”, miercuri seară, când în arenă intră o specie mult mai agresivă, şi anume crabul-fantomă, care are 10 membre, dintre care o pereche tăioasă de cleşti. Cei zece suporteri îşi aleg fiecare crabii pe care mizează în cursă, al cărei regulament este întâlnit mai degrabă în cursele de cai sau de maşini. Dacă crabul „clujean” se va dovedi atât de… rapid cum este de aşteptat de la un ardelean sadea sau dacă cel „constănţean” se va mişca pe nisip ca peştele în apă vom afla urmărind noul episod „Microbist de România” de la TVR 1.

Important de menţionat este că niciun crab nu a fost rănit în timpul filmărilor şi niciun concurent nu a rămas cu degetele tăiate după această probă…

Întrecerea pe echipe îi provoacă pe cei zece suporteri la un joc ciudat, în premieră pentru Europa. Se numeşte „bashi”, e un sport jucat doar în Maldive şi, atenţie, e un sport interzis bărbaţilor! Practic, microbiştii noştri sunt primii care joacă acest sport. Bashi e un mix între oină şi tenis, jucat între două echipe, una care trage şi una care stă la primire. Competiţia nu este lipsită de surprize, iar meciul se încheie cu un scor cel puţin neaşteptat…

Titlul de „Microbist de România” este tot mai vânat, iar concurenţii sunt motivaţi să-şi arate fidelitatea faţă de clubul pe care îl susţin, dar şi să ajungă la mult râvnita experienţă de sultan, la Istanbul, din finalul concursului. Care dintre ei reuşeşte să fure punctele în acest episod „Microbist de România” aflăm miercuri, 2 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1.