27 iunie 2022

„Crăciun de Poveste” în Salonul de Muzică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită Sâmbătă și Duminică, 18 și 19 Decembrie 2021, începând cu Orele 18:00, să ne bucurăm împreună de un „Crăciun de Poveste” în Salonul de Muzică!

Evenimentul aflat la cea de-a III-a Ediție, îi așteaptă pe spectatori cu Expoziții, Audiții, Conferință și Recitaluri Extraordinare de Colinde și Cântece de Crăciun.

În cele două zile de eveniment publicul se va bucura de Expoziția permanentă „Dinu Lipatti – familia și prietenii” și de Audiții cu Înregistrări celebre de Colinde și Cântece de Crăciun.

Sâmbătă, 18 Decembrie, de la Orele 18:00, va avea loc Conferința „Sărbătorile o în(cântare) cinematografică!” susținută de îndrăgitul critic de film Irina Margareta Nistor, care va vorbi despre cele mai emoționante momente din filmografia universală, dedicate Sărbătorilor de iarnă.

Începând cu Orele 19:00, va avea loc Recitalul Extraordinar de Colinde autentice românești susținut de Corul Symbol – Jean Lupu, dirijat de Luminița Guțanu. În program au fost incluse cele mai frumoase colinde de care ne bucurăm an de an: „Steaua sus răsare”, „Am plecat să colindăm”, „Colindița”, „Bună dimineața la Moș Ajun!”, „După datini colindăm”.

Duminică, 19 Decembrie, de la Orele 18:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti va avea loc Recitalul Extraordinar de Muzică sacră și Colinde românești, intitulat „Feerie de Crăciun”.

Invitata de onoare a evenimentului este cunoscuta Soprană Prof. Univ. Dr. Silvia Voinea, alături de invitații săi: mezzosoprana Claudia Caia, sopranele – Alexandra Dracea, Raluca Mălăeru, Nicoleta Nistor, Ana Stănescu, contratenorii Vladimir Catană și Matei Tudose, și bas-baritonul Teodor Vădana, acompaniați la pian de Alexandru Mihai Burcă. Amfitrionul evenimentului va fi Prof. Dr. Stephan Poen.