Publicat: 4 Iunie, 2013 - 12:43
Share

Cramele Halewood – Furnizor Oficial al Casei Regale a României - cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România şi unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri din ţara noastră, a obținut în această lună 25 de distincţii. Acestea au fost acordate în cadrul celor mai prestigioase concursuri internaţionale.

Byzantium Rosso di Valachia 2011 a câștigat medalia de argint la Mondial de Bruxelles unde a concurat cu alte peste 8200 de vinuri. Supranumit și campionatul mondial al degustărilor de vin, Mondial de Bruxelles a fost jurizat de 300 de specialiști din 40 de țări. Acelasi vin a  primit distincția Commended  la Decanter World Wine Awards și International Wine Challange.

Prahova Valley Special Resere - Tămâioasa Românească 2012 a fost medaliată cu aur la International Wine Contest  organizat săptamâna aceasta la București, iar medalii de argint au cucerit Rhea Viognier 2011, Theia Chardonnay 2011, Private Reserve Fetească Neagră și Prahova Valley Reserve Merlot 2011.  Premiate cu argint  au fost și vinurile spumante  produse prin metoda tradițională la Pivnițele Rhein & Cie Azuga 1892: Rhein Extra Brut Rose, Rhein Extra Sec , Prahova Valley Brut și Prahova Valley demisec. Tot la International Wine Contest Bucharest încă 6 vinuri produse de Cramele Halewood au luat punctaje pentru medalie de argint.
 
În Marea Britanie, la International Wine Challange, vinurile Byzantium Blanc de Transylvanie, La Umbra Pinot Grigio și Paris Street Pinot Noir au fost medaliate cu bronz, iar alte 9 vinuri din portofoliul Cramelor Halewood au primit distincția Commended (Byzantium Rosso di Valachia, Hyperion Fetească Neagră, Kronos Pinot Noir, La Umbra Pinot Noir, Rhea Viognier, La Catina Pinot Noir, vinurile din gama Paris Street Pinot Grigio, Pinot Noir Rose, Sauvignon Blanc )

Single Vineyard Selection La Catina Pinot Noir a cucerit medalia de argint, iar La Umbra Pinot Noir  a luat bronzul în cadrul competiției Sommelier Wine Awards, în care jurizarea este realizată de somelieri renumiți din Marea Britanie, dar și de nume mari ale industriilor hoteliere și a restaurantelor din aceeași țară. Competiția este dedicată în special vinurilor din segmentul HoReCa.

Distincțiile acordate atestă faptul că performanța și calitatea, principiile după care se ghidează Cramele Halewood, se reflectă perfect în produsele companiei. Cramele Halewood reprezintă cu mândrie România în cadrul competițiilor internaționale și este onorată să se numere printre cei mai buni producători de vin din întreaga lume.


Grupul Halewood are în propietate crame și plantații de viță de vie în regiunea Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Cernavodă - Murfatlar. La acestea se adaugă Pivniţele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiţia producerii vinurilor spumante după metoda tradiţională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploieşti se află sediul Cramelor Halewood, vaste pivniţe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle) precum şi liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deţine peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009.