27 septembrie 2022

Creative Night Talks – sezonul 5

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Interdisciplinaritate, artă contemporană, design de produs & industrii creative

Pe 1 septembrie 2022, de la ora 21.00 începe un nou sezon Creative Night Talks în care discuţiile moderate de Mihaela Ion sunt despre arta contemporană, târguri de artă, festivaluri de design şi industriile creative. Fiecare ediţie Creative Night Talks este live, distribuită simultan pe mai multe pagini de facebook şi platforme partenere. Discuţia este interactivă, publicul poate pune întrebări directe invitaţilor prin comentarii la stream-ul video.

Mihaela Ion, moderatoarea ediţiilor menţionează: „Creative Night Talks prezintă şi arhivează statusului industriilor culturale şi creative din România aducând la un loc speakeri, colaboratori, finanţatori şi categoriile de public interesate de domenii. Creative Night Talks permite publicului să adreseze întrebări pertinente speakerilor invitaţi, astfel încât firul discuţiilor să se desfăşoare cât mai organic.”

Prima ediţie, din 1 septembrie, de la ora 21.00 invitat este Dragoş Motică – directorul creativ al brandului home and decor Aşkia şi designer la Dragoş Motica Studio. Dragoş Motica Studio este un studio multidisciplinar cu sediul în Bucureşti. Lucrările studioului variază de la arhitectură, design interior, design de produs şi design graphic, combinând proiectele experimentale cu produsele de serie. Studioul a fost premiat în 2015 cu Medalia de Aur de către A’ Design Award pentru corpul de iluminat „/” şi cu alte ocazii de către Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România pentru diferite proiecte. Proiectele studioului au apărut în diverse publicaţii online şi offline în întreaga lume. De la ora 22.00, ca la fiecare prima ediţie din noile sezoane Creative Night Talks, Mara Halunga & Caue De Marinis Project va susţine un concert online. Proiectul muzical Mara Halunga şi Caue De Marinis Project s-a născut în luna mai a anului 2018, o manifestare sinceră şi autentică, care aduce din Brazilia, pe lângă bossa nova şi alte exprimări mai puţin familiare, dar tradiţionale, rezultând o călătorie ce a pornit cu samba din Sao Paulo, oraşul natal al lui Caue, trecând prin Rio de Janeiro, până în nord-est, fiind într-o continuă căutare şi extindere.

Pe 8 septembrie invitată este Sabina Hondru, co-fondatoarea Printoteca, Sticker Republic, T-Shirt Van şi Stereohip. Sabina se descrie ca fiind specialistă în marketing şi antreprenor creativ, mamă de doi copii şi o maidaneză.

Pe 15 septembrie discutăm despre galeria de artă SUPRAINFINIT; despre prima platformă regională de artă dedicată Europei de Est şi Orientului Mijlociu – Ars Azura şi despre târguri internaţionale de artă alături de Suzana Vasilescu – antreprenoare, galeristă, istoric de artă şi art advisor. Suzana are un traseul cultural constant, a fost organizatoarea primei licitaţii de artă postmodernă şi contemporană din România, în cadrul Casei de Licitaţii Artmark, unde a condus şi departamentul de Artă Postmodernă şi Contemporană timp de cinci ani, directorul primei ediţii a Bienalei de artă Art Encounters, directorul galeriei de artă contemporană Nicodim Gallery (Bucureşti şi Los Angeles) şi în prezent face parte din boardul şi comitetul de achiziţie al Muzeului de Artă Recentă, având ca focus arta românească din 1965 până în prezent.

Pe Mihai Mitrică, fondatorul festivalului Anim’est (singurul din România pe lista selectă de festivaluri „autorizate” de Academia Americană de film, organizatoarea premiilor Oscar) îl avem invitat pe 22 septembrie. Mihai curatoriază programe de film de animaţie pentru diverse festivaluri internaţionale, promovează filmul românesc la pieţe de film precum Annecy sau Clermont Ferrand, a fost invitat ca membru al juriului la zeci de festivaluri, din Italia până în Brazilia şi din Portugalia până în Estonia.

Pe 29 septembrie, de la ora 21.00, discutăm cu Ioana Chira despre proiectele Galeriei GAEP şi arta contemporană. Ioana a studiat Jurnalism şi Relaţii publice în marketing. Timp de 18 ani a lucrat în presă: a început ca reporter cultural la Mediafax, a scris apoi despre intersecţia dintre societate şi cultură în publicaţii precum Ziarul de Duminică şi Business Magazin, iar între 2011 şi 2019 a fost editorul coordonator al revistei Harper’s BAZAAR România, unde a iniţiat şi a dezvoltat, împreună cu restul echipei editoriale, secţiunea BAZAAR Art. Din 2016 produce conţinut pentru organizaţii culturale şi comunică proiecte de artă contemporană. Această apropiere de domeniul artei s-a extins începând cu martie 2020, când a preluat responsabilităţile de Gallery Manager la Gaep.

Pe 6 octombrie, invitată este Florina Dascăl, cofondatoare a brandului de fashion Vilegiatura Lead Architect al grupului Untold Universe, Creative Director al Neversea Festival şi cofondatoare a festivalului ZAIN – Festival of Creativity. Cel din urmă, ZAIN, a fost fondat în 2015 la Cluj alături de trei buni prieteni şi colegi, Georgiana Ciceo, Alexandra Mihali şi Răzvan Luca şi a devenit un loc de întâlnire şi dialog pentru industriile creative din România. În toamna anului acesta festivalul se află la cea de-a 5 ediţie.

Ediţiile Creative Night Talks se desfăşoară în fiecare joi seara între 1 septembrie – 6 octombrie 2022 pe pagina de Facebook Revista Atelierul şi în crossposting pe paginile finanţatorilor şi partenerilor: Ministerul Culturii, Radio România Cultural, Depoul de Artă Urbană, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş şi alţii.

Conferinţele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei şi curator independent.

Detalii organizator: Din 2010, Revista Atelierul este un promotor activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale, cu un public de peste 9 milioane de vizitatori ai site-ului www.revista-atelierul.ro.

Un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

#CreativeNightTalks

Un proiect Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul) Comunicat de presă – Asociaţia Atelierul de Creaţie