Publicat: 3 Iulie, 2018 - 14:50
Share

De la 1 iulie 2018 au intrat in vigoare mai multe cresteri de venituri, printre care si cresterea indemnizatiei pentru persoanele cu handicap. Aceasta marire este cea de-a doua din acest an care vizeaza persoanele cu handicap.

Prima crestere s-a inregistrat la 1 ianuarie 2018 atunci cand ea s-a marit cu cateva procenta, la fel cum se va intampla si acum, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Suma pe care fiecare persoana cu probleme o va incasa se calculeaza prin raportarea la valoarea indicatorului social de referinta care acum a ajuns la 500 de lei. De la 1 iulie, creste si indemnizatia pentru parintii sau pentru persoanele care au in ingrijire persoane cu handicap a crescut pana la 60% din valoarea indicatorului social de referinta in cazul celor cu handicap grav, 35% in cazul celor cu handicap accentuat si 12% pentru cei cu handicap mediu.

De la 1 iulie, indemnizatia pentru persoanele adulte cu hanicap grav a crescut cu 70% din valoarea indicatorului social, cu 53% pentru cei cu handicap accentuat.

In plus, bugetul personal complementar lunar a crescut la 30% din valoarea indicatorului social de referinta pentru un adult cu handicap grav, 22% pentru handicap accentuat si 12% pentru handicap mediu.

Tag-uri Institutii: