Publicat: 18 Noiembrie, 2015 - 15:13
Share

Senatul a respins, miercuri, ordonanța Guvernului privind creșterea indemnizațiilor lunare pentru înalții demnitari.

Proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 14/2015 pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost respins de Comisia pentru muncă și cela pentru buget din Senat.

Pe de altă parte, senatorul Șerban Nicolae a susținut în fața plenului că, pentru respingerea ordonanței, este nevoie de o lege de respingere a actului normativ.

"Toată lumea (în comisiile raportoare — n.r.) a fost de acord că această ordonanță trebuie respinsă, dar, ca modalitate tehnică, formula adoptată nu este cea corectă. În speță, la articolul 115, alin. 7 din Constituție se spune că ordonanțele se aprobă sau se resping printr-o lege adoptată de Parlament. Cu alte cuvinte, noi dacă respingem ordonanța trebuie să adoptăm o lege de respingere", a declarat senatorul Șerban Nicolae.

Senatorii au aprobat amendamentele formulate în plen, precum modificarea titlului din 'Proiect de lege pentru aprobarea OG nr. 14/2015 pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice' în Proiect de lege pentru respingerea ordonanței Guvernului (93 de voturi pentru și două abțineri).