21 septembrie 2021

Creșterea investitiilor în sectorul tehnologic dintre România și Mexic

steag Mexic -foto pixaby
Distribuie pe rețelele tale sociale:
În primul trimestru al anului, comerțul dintre cele două țări a crescut cu 22,06 la sută.
Există multe posibilități de cooperare între România și Mexic, sectorul tehnologic fiind una dintre ele.
Într-o vizită la facilitățile studioului Amber din Guadalajara, ambasadorul României în Mexic, Marius-Gabriel Lazurcă, a considerat că prezența acestei agenții de dezvoltare a jocurilor video în oraș este un început promițător pentru creșterea funcționării industriei tehnologice.
El a explicat că există, în general, o mare oportunitate de investiții între România și Mexic, deoarece în primul trimestru al anului a existat o creștere de 22,06 la sută a schimburilor comerciale din ambele țări.
„Între România și Mexic aș spune că există multe posibilități de cooperare. Există un potențial mare, în ciuda crizei legate de pandemie. Cred că sectorul cel mai promițător este sectorul tehnologiei, deoarece, de exemplu, în România, mai mult de 5% din creșterea economică ,  provine din acest sector de înaltă tehnologie „, a spus diplomatul pentru presa locală.
Cu ocazia vizitei realizate de ambasadorul României la Amber Mexico, al cărui sediu central, în Guadalajara, este situat în Ciudad Creativa Digital (CCD), la rândul său, Jorge Suárez, directorul general al companiei, s-a declarat mulțumit de creșterea pe care o înregistrează compania.
Fiind o companie dedicată dezvoltării jocurilor video, el a reamintit cu aceasta ocazie munca grea care înseamnă nu numai generarea de conținut, ci și atragerea de noi talente mexicane.
„Avem o combinație de servicii din întregul lanț valoric al industriei jocurilor video și, în afară de aceasta, dezvoltăm propriile noastre jocuri pentru a putea să fim, astfel, competitivi pe piața internațională „, a spus el, referindu-se la faptul că  lucrează cu companii mari precum Disney sau Studiourile  Universal.
Vizita realizată de diplomatul român la Guadalajara ar putea fi „spargerea gheții”, în ceea ce privește o potențială colaborare între România și acest Stat latinoamerican pe sectorul acestor tehnologii.
Ciprian Pop