Publicat: 30 Ianuarie, 2012 - 14:44
Share

Decizia Guvernului de a lua în calcul o eventuală mărire a pensiilor și salariilor din Aprilie, este o decizie disperată a Puterii, care încearcă, după modelul lui Ceaușescu, să mituiască pe ultima sută de metri sau să întrețină speranța, este de părere președintele PNL, Crin Antonescu.

„Eu am mai spus că măsura aberantă a tăierii salariilor și pensiilor, ulterior a creșterii TVA-ului, nu se compară cu nimic ce s-a întâmplat în Europa, puteau fi evitate, puteau exista soluții bugetare, menținând același deficit care să nu afecteze atât de dramatic situația oamenilor care muncesc în România. Li s-a spus în permanență că s-a procedat bine, că numai așa se putea, că noi suntem populiști. Acum se poate”, a declarat Antonescu.

 Acesta a mai spus că oamenii nu așteaptă o mărire nesemnificativă, ci își doresc demisia actualului guvern.

„Cred că e vorba de putere disperată, cred că încearcă după modelul lui Ceaușescu să mituiască pe ultima sută de metri sau să întrețină speranța. Nu cred că oamenii așteaptă o mărire de 5, 6, 7%, cred că așteaptă ca această putere să plece”, a mai spus Antonescu.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, Luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna Aprilie.