Publicat: 6 August, 2012 - 10:27
Share

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat la Antena3 că este surprins de acuzația pe care i-a adus-o fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, conform căreia ar fi exercitat presiuni asupra sa pe tema referendumului.

"Nu am o explicație pentru o astfel de afirmație! Dezmint categoric cea mai mică discuție privată cu atât mai mult oficială cu Ioan Rus", a declarat Crin Antonescu,  la Antena3.

 Antonescu a susținut că nu a făcut presiuni asupra lui Ioan Rus nici la telefon și nici în presă pe acest subiect.
Ministrul de Interne, Ioan Rus, a demisionat. Acesta a motivat că s-au făcut presiuni asupra sa. Totodată și Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administrație și-a înaintat demisia din solidaritate cu Ioan Rus.
 
Alegerile locale au fost bine organizate. La foarte scurt timp s-a organizat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Prin efortul tuturor instituţiilor, aceste liste au fost curăţate. După acest referendum, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste şi a cerut lămuriri cu privire la precizia cu care au fost furnizate anumite date. Asupra mea şi a MAI s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate discuţii şi aprecieri, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Acest lucru este complet inacceptabil. Limitele demnităţii mele le stabilesc singur. Eu sunt un politican onest şi corect şi din acest motiv mi-am înaintat demisia de onoare.(...) Sper ca cei care vor veni după mine să nu fie implicați în bătălii politice, a declarat Rus.