Publicat: 25 Aprilie, 2014 - 14:17

După peste 20 de concerte în diverse locaţii din ţară, CRISTI MINCULESCU & NUTU OLTEANU SUPER-GRUP vor avea primele apariţii TV în zilele acestea, vineri, 25 aprilie, aceştia cântând live la “Neatza cu Răzvan şi Dani”, în premieră absolută la TV, şi, în aceeasi zi, după-amiază, tot la Antena 1, la Observator-ul de la ora 16:00, unde vor povesti amintiri şi vor anunţa proiectele noi, iar pe 27 aprilie, Cristi şi Nuţu, alături de trupa lor, vor cânta la Hard Rock Café, din Bucureşti.

 

În urmă cu mai bine de un an, vocea care a dat marca inconfundabilă a IRIS-ului, Cristi Minculescu, a anunţat că părăseşte definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină. Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg, orasul unde a renascut. S-a mutat acolo impreuna cu familia si a comunicat public in repetate randuri ca este vorba de o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte. Ideea reapropierii de Nutu Olteanu plutea in aer, dar ea s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alaturi de Emil Lechinteanu), compozitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii '80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor '90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica. Sporadic, a avut aparitii stralucite si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca "guest musician" alaturi de alti fosti colegi de glorie - Holograf. Evident, undeva, in adancul sufletului sau, a trait cu nostalgia celor mai frumosi ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm contaminant. Mai mult decat atat, i-a alaturat noului proiect si pe doi exceptionali muzicieni suedezi, cu care colaboreaza in mod constant de o buna bucata de timp: Anders Diephuis si Ken Sundberg.

Repertoriul ales de Minculescu şi Olteanu pentru această nouă serie de concerte reuneşte piese antologice din patrimoniul Iris - "Trenul fără naş", "Pe ape", "Doar pentru voi", "Lumina zilei", "Noaptea", "Strada ta", "Cei ce vor fi" etc. Totodată, fanii vor putea asculta si preluări din repertoriul unor trupe precum AC/DC, Bad Company, Whitesnake sau Led Zeppelin. Dar momentele cele mai interesatne vor fi, probail, asigurate de prezentarea in premiera a catorva piese de pe noul album, aflat in pregatire. “Va fi contributia noastra la renasterea rock-ului. Piesele sunt in buna traditie a anilor nostri de inceput, dar vor suna foarte fresh, fiind in acelasi timp romanesti, dar cu un aer scandinav!”, declara Cristi Minculescu. In urma acestor concerte, analizand reactia publicului, se va alege piesa care va fi promovata ca single-pilot. În paralel cu activitatea concertistica, trupa lucreaza la un nou album, care se inregistreaza in Suedia. 

Biletele pentru concertul din  Hard Rock Café se găsesc pe iabilet.ro, in reteaua UMAN (Baneasa Shopping City si Piata Romana – Str George Enescu 30 colt cu Magheru), dar si la Magazinul SENIA din Magazinul Muzica. Biletele costa 40 de lei sau 60 de lei cu loc la masa in fata scenei.