Publicat: 23 Decembrie, 2012 - 16:04
Share

Cristi Minculescu şi noua lui trupă, Lotus, în formulă completă, vor susţine primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două pieţe din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Fundaţiei Phoenix.
 
Cristi Minculescu, unul dintre cei mai apreciaţi soliştii români de muzică rock, re-debutează zilele acestea. După ce, în acest an, a părăsit trupa Iris, Cristi Minculescu s-a prezentat joi şi vineri în faţa fanilor din Sibiu (la Oldies Pub) şi Bucureşti (Clubul True) cu un teaser unplugged care anunţă noul lui proiect - trupa Lotus.

"Este vorba despre prezentarea unei adevărate istorii a muzicii rock în 90 de minute. Plus bis-ul de rigoare, care a fost, de data asta, celebra «Strada ta», cântată la unison de sutele de fani participanţi la evenimente (...) Totul, într-o formulă acustică minimală (vocea unică a lui Cristi şi chitara excepţionalului muzician german Judy Seutter), Cristi s-a mai ajutat cu o tamburină, dar ritmul a fost susţinut permanent de palmele unui public entuziast, entuziasmat şi entuziasmant, totodată", se spune în comunicat, precizându-se faptul că repertoriul celor doi include piese pe care toţi iubitorii de muzică rock şi, nu numai, le recunosc de la primele acorduri.
 
"Sarea şi piperul întregii prestaţii o constitutie piesele proprii, prezentate spre final, ca - de exemplu - «Strada ta» (la un moment dat susţinut ca voce principală, de Judy, care şi-a probat dorinţa şi talentul de a învăţa limba română) sau «Mama don't allow» (primul single semnat Lotus)", se mai spune în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, Fundaţia Phoenix are în plan un turneu cu acest duo acustic (Cristi şi Judy) prin mai multe oraşe din România, în teatre şi săli de concerte. Deocamdată, mini-turneul unplugged continuă la Constanţa (duminică, 9 decembrie, la Clubul Phoenix).
 
Pe de altă parte, trupa Lotus, în formulă completă, electrică (Cristi Minculescu - voce, Judy Seutter - chitară, Boris Rusakov - bass, Mauro Ciccarelli - tobe, Regina Hammerle - backing vocal), va avea primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două pieţe din Bucureşti. Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Fundaţiei Phoenix au declarat că una dintre pieţele în care Lotus va concerta de Revelion este Piaţa Revoluţiei, cea de-a doua nefiind încă stabilită de către organizatorii petrecerii de Revelion.