26 mai 2022

Cristi Tabără şi Charlie Ottley, ucenicii doamnei Mărioara la pregătirea mesei de Paşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu o ediţie specială, de Paşti, a emisiunii „Exclusiv în România” ne întâmpină şi Cristi Tabără, la TVR 1. Pe 2 mai, de la ora 16.00, printre troienele începutului de primăvară, ajungem la Şirnea, pentru a descoperi peisaje care îţi taie răsuflarea şi vechi cărări care, odinioară, legau casele pline de viaţă.

Anul acesta, în mod cu totul neconvenţional, vrând – nevrând, pregătim Paştele într-o atmosferă de Crăciun… Echipa emisiunii „Exclusiv în România” ajunge la Şirnea, printre troienele începutului de primăvară. Îşi croieşte drum cu greu până la casa restaurată de Charlie Ottley, realizatorul britanic de film care îşi dedică timpul salvării patrimoniului românesc şi mediatizării frumuseţilor României.

Autorul seriilor „Wild Carpathia” şi „Flavours of Romania” şi-a petrecut ultimele luni transformând o casă bătrânească de la poalele Pietrei Craiului în propriul său cămin, cald, primitor şi, nu în ultimul rând, dotat cu tot confortul propriu unei locuinţe de secolul XXI. Aşa încât, Cristi Tabără se încumetă să ajungă, în sania trasă de cal, până în valea pitorească unde se găseşte noua locuinţă a lui Charlie. Ocazie cu care, vom afla povestea uluitoarei transformări, dar şi multe istorii din viaţa de zi cu zi pe care o duce Charlie printre sătenii care l-au adoptat întru totul.

Cât timp Charlie îi dezvăluie lui Cristi Tabără secretele noii sale vieţi, restul echipei „Exclusiv în România” urcă pe dealuri mai puţin umblate, pentru a descoperi, călare şi la pas, Şirnea tainică: vechi cărări ce legau casele, odinioară pline de viaţă şi peisaje care îţi taie răsuflarea.

Drumeţia se termină chiar la timp pentru a-i surprinde pe Charlie şi Cristi în ipostaza de ucenici ai doamnei Mărioara, la pregătirea mesei de Paşti. O masă la care se reuneşte întreaga echipă pentru a spune „Hristos a înviat!”.