Publicat: 26 Mai, 2020 - 08:47
Share

Luni, 25 mai 2020, în cadrul Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Cristi-Valentin Misăilă, Primarul Municipiului Focşani, a solicitat, referindu-se la lucrările executate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, "o iniţiativă prin care să reglementăm o procedură de verificare şi de decontare a acestor lucrări".

"Modul în care au fost blocate finanţările pe PNDL în Municipiul Focşani de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei este inadmisibil. Pur şi simplu cei din actuala conducere a MLPDA ne fac fel de fel de şicane şi nu putem avansa cu lucrările. Stăm pe loc pentru că nu ştiu cine vine să râcâie cu băţul un centimetru de beton, ca să aibă motiv să spună că lucrările nu sunt de calitate. Atâta timp cât lucrările sunt în derulare, nu putem să invocăm faptul că Primăria Municipiului Focşani a recepţionat o lucrare de proastă calitate. Acolo unde am descoperit lucrări neconforme, am fost primii care le-am stopat, pentru că este interesul nostru ca lucrările să fie de calitate", a afirmat Primarul Municipiului Focşani în cadrul şedinţei Comitetului Director al AMR, care a avut loc on-line.

În intervenţia sa, Primarul Cristi Valentin Misăilă a anunţat că Primăria Municipiului Focşani este deschisă la TOATE verificările Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, considerând totodată că o procedură clară şi transparentă de verificare şi plată ar stopa "beţele în roate".

"Primăria Municipiului Focşani are depusă la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei o cerere de rambursare de 3,9 milioane lei, încă din luna noiembrie 2019 şi nici în acest moment nu a fost decontată. Astăzi, când încasările la buget au scăzut dramatic, suntem într-o situaţie gravă! Ministerul ne blochează lucrările! Trebuie să propunem modificarea legislaţiei în vigoare, în aşa fel încât să scurtăm procedurile de verificare şi modul de decontare a lucrărilor.

Modificările trebuie să stabilească exact termenele de verificare, astfel încât acestea să se facă în maxim 15 zile de la momentul depunerii cererii de plată. De asemenea, ar trebui reglementat un model de proces-verbal de control cu formule de calcul clare, care să elimine arbitrariul. De fiecare dată când am fost verificaţi, procesele verbale au avut două fraze, au fost lacunare. În aceste procese verbale nu s-a spus cine este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat acolo şi nici termenele de remediere", a mai spus Primarul Cristi Valentin Misăilă.

În cadrul şedinţei Comitetului Director AMR au mai fost discutate demersurile legislative ale AMR, dar şi impactul stării de urgenţă şi a stării de alertă asupra bugetelor locale.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: