27 octombrie 2021

Cristi Valentin Misăilă: Primăria Municipiului Focşani va funcţiona într-un sistem de avarie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma amendamentelor propuse şi votate de consilierii PNL-USR la şedinţa din 10 mai 2021, bugetul local al Municipiului Focşani a fost INVALIDAT, iar Trezoreria nu poate opera ordinele de plată.

Pentru deblocarea situaţiei am convocat o nouă şedinţă pe data de 28 mai, în care am propus consilierilor PNL-USR să aprobe sumele necesare funcţionării Primăriei şi a celorlalte instituţii afectate – Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focşani, Poliţia Locală Focşani, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focşani 2007, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” Focşani şi Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”.

Din păcate însă, apelul meu a rămas fără ecou, întrucât majoritatea din Consiliul Local Focşani formată din PNL-USR-PLUS a refuzat, fără nicio justificare logică, să aprobe sumele respective.

În aceste condiţii, au fost notificaţi TOŢI operatorii cu care Primăria Focşani are încheiate contracte pentru furnizare servicii diverse, pentru a anunţa că municipalitatea nu va mai putea onora obligaţiile contractuale din cauza lipsei de fonduri.

Astfel, începând cu 2 iunie 2021, Primăria Municipiului Focşani va funcţiona într-un sistem de avarie pentru că nu putem văduvi cetăţenii de serviciile publice.

Serviciile de pază şi de curăţenie au fost sistate, pentru asigurarea pazei fiind detaşat un agent de la Poliţia Locală.

Deranjul mare este generat tot de doamnele viceprimar care acum reclamă că am închis o uşă de acces şi că astfel am pune în pericol angajaţii instituţiei.
Pentru cei interesaţi, fac precizarea că traseele de acces în Primăria Municipiului Focşani sunt unele stabilite strict, iar accesul într-o instituţie publică se face doar după legitimare.

Faptul ca agentul de la Poliţia Locală care, începând de miercuri 2 iunie 2021, asigură ordinea în Primăria Focşani „şi-a permis” conform atribuţiilor legale să legitimeze şi să întrebe anumite persoane unde merg, le-a deranjat pe doamnele viceprimar.

Dacă alţii au ceva de ascuns, Primăria Municipiului Focşani nu are nimic de ascuns, dovadă şi faptul că, din 2016, de când sunt primar pe site-ul instituţiei au fost publicate, lună de lună, TOATE cheltuielile efectuate de municipalitate.

Pe această cale îi asigur pe focşăneni că angajaţii Primăriei Municipiului Focşani vor continua activitatea până când furnizorii de energie electrică, furnizorii de toner şi hârtie sau furnizorii de servicii de mentenanţă pentru sistemele informatice vor sista serviciile, ca urmare a neplăţii acestora!

Primar
Cristi Valentin Misăilă