Publicat: 27 Martie, 2012 - 07:38
Share

Ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu va efectua, în perioada 27-28 Martie 2012, o vizită de lucru în Italia, cu prilejul căreia va avea convorbiri cu omologul italian, Giulio Terzi di Sant’ Agata şi cu ministrul pentru afaceri europene, Enzo Moavero Milanesi. Vizita la Roma se înscrie în cadrul dialogului periodic la nivel înalt cu partea italiană, în contextul unei relaţii bilaterale de Parteneriat Strategic Consolidat.
 
Pe agenda discuţiilor se află teme de actualitate de pe agenda bilaterală, cu accent pe dezvoltarea relaţiilor de colaborare în plan politic şi economic, şi cea europeană, respectiv perspectiva financiară, guvernanţa economică, extinderea UE, securitatea energetică.
 
Totodată, vor mai fi abordate dezvoltările recente din vecinătatea Uniunii, atât cea sudică, cât şi estică, precum şi aspecte legate de pregătirea Summit-ului NATO de la Chicago.
 
Șeful diplomaţiei române va mai avea întâlniri cu  vice-primarul Romei, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti  şi respectiv ai cultelor religioase româneşti din Italia.