Publicat: 17 Martie, 2017 - 18:03
Share

Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întâlnire cu congresmenul republican Jason Chaffetz, președintele Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală al Camerei Reprezentanților a SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit miercuri, 15 martie 2017, cu congresmenul republican Jason Chaffetz, președintele Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală al Camerei Reprezentanților a SUA.

Ambasadorul Maior s-a referit la prioritățile României în relația cu SUA, inclusiv în ceea ce privește cooperarea politico-militară, dar și potențialul pentru dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, accentuând interesul pentru atragerea de noi investiții americane în diferite domenii de activitate. În context, a evidențiat interesul companiilor americane din statul Utah pentru cunoașterea aprofundată a mediului de afaceri și oportunităților investiționale pe care le oferă România.

Congresmenul Chaffetz a apreciat în mod deosebit decizia României de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării, contribuția majoră a forțelor armate române în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan, precum și găzduirea sistemului de apărare împotriva amenințărilor balistice al SUA la Baza Militară Deveselu.

Cei doi oficiali au schimbat impresii cu privire la vizitele efectuate în România, respectiv în Utah, în a doua parte a anului 2016. Congresmenul Chaffetz a reiterat sprijinul pe care dorește să îl acorde dezvoltării relațiilor de parteneriat strategic cu România.