Publicat: 11 Ianuarie, 2012 - 20:45

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica consideră că preşedintele Traian Băsescu a încălcat flagrant Constituţia prin implicarea sa directă în apărarea proiectului Legii privind  organizarea  şi funcţionarea  sistemului  de  sănătate  din  România.

Prezentăm punctul de vedere al deputatului PSD Constantin Nica:

Pe de o parte, Traian Băsescu a încălcat Constituţia atunci când s-a substituit ministrului sănătăţii și a sugerat că medicul Arafat ar trebui să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat, iar pe de altă parte, şeful statului a încălcat, din nou, Constituţia atunci când l-a chemat la Cotroceni pe medicul Tudor Ciuhodaru căruia i-a cerut CV-ul pentru a-l numi într-o funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii.

În ambele cazuri, preşedintele Traian Băsescu a sărit peste ministrul sănătăţii, peste primul-ministru şi s-a comportat ca un vătaf pe moşie, fără a mima, măcar, faptul că în România mai există şi alte instituţii în afara Preşedinţiei României. Acelaşi lucru l-a făcut preşedintele şi în această seară când s-a erijat în ministru/prim-ministru şi a continuat să vorbească despre o aşa-zisă reformă în sănătate.

Trist este pe de o parte că atribuţiile constituţionale ale preşedintelui nu au legătură cu sistemul dezbătut de acesta iar pe de altă parte că Traian Băsescu nu a înţeles mai nimic din menirea sa de preşedinte şi pe parcursul conferinţei de presă de miercuri după-amiază a continuat să atace un om care reprezenta un simbol în medicina de urgenţă.
 
Din aceste considerente, deputatul Ciprian Nica este de părere că atitudinea şefului statului este inadmisibilă  iar comportamentul său va genera o lege a sănătăţii proastă, la fel de proastă cum sunt şi alte legi adoptate de puterea PDL-UDMR.

„Toate legile adoptate de majoritatea PDL-UDMR şi care generează haos şi neplăceri în societate vor trebui schimbate de urgenţă, atunci când USL va ajunge la putere”, este de părere deputatul PSD de Vrancea, care crede că Legea Educaţiei Naţionale şi Legea Dialogului Social ar trebui modificate cu prioritate.