2 iulie 2022

Cristian Popescu Piedone a iniţiat proiectul „Grădiniţa de vară”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone a iniţiat proiectul „Grădiniţa de vară”, pentru a veni în sprijinul copiilor cu alternative educative de petrecere a vacanţei şcolare. Scopul proiectului este de a stimula implicarea preşcolarilor în activităţi recreative, urmărind dezvoltarea intelectuală, fizică şi socio-emoţională a acestora.

Pe parcursul proiectului educaţional, în fiecare lună, peste 750 de preşcolari din Sectorul 5 vor avea acces gratuit la cursurile „Grădiniţei de vară”. Copiilor le vor fi asigurate două mese principale (micul dejun şi prânzul) şi două gustări pe bază de fructe şi/sau lactate. Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe săptămână, respectiv „Joc şi mişcare” şi „Clubul de limba engleză”. Copiii vor participa la activităţi în aer liber, iar în fiecare grădiniţă vor fi organizate spectacole de teatru de păpuşi.

Primăria Sectorului 5 îşi doreşte să contribuie la promovarea, în rândul copiilor, a principiilor stilului de viaţă sănătos, cu ajutorul unui program de servire a mesei în mod regulat, precum şi în dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii preşcolarilor, a capacităţilor acestora de acceptare şi respectare a diversităţii. De asemenea, dezvoltarea autocontrolului şi a expresivităţii emoţionale a preşcolarilor, cât şi a capacităţii de a relaţiona şi comunica sunt obiective pe care Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone şi le-a propus să le atingă prin implementarea acestui program instructiv-educativ.

Proiectul va fi implementat în anul şcolar 2020 – 2021 (în perioada iulie – august 2021), în cadrul a şapte unităţi de învăţământ de nivel preşcolar de stat din sectorul 5, respectiv:
– Grădiniţa Nr. 34;
– Grădiniţa Nr. 35;
– Grădiniţa Nr. 53;
– Grădiniţa Nr. 73 :
– Grădiniţa „Căsuţa-Fermecată”;
– Grădiniţa „Electromagnetica”;
– Grădiniţa „Paradisul-Verde”.

Toate cheltuielile aferente susţinerii acestui proiect sunt asigurate de la bugetul local al sectorului 5. Bugetul total al proiectului este de 1.690.500 lei, incluzând plata cadrelor didactice, a personalului de îngrijire, activităţi şi materiale educaţionale, activităţi culturale, hrană, materiale igienico-sanitare şi cheltuieli administrative.