Publicat: 2 Iunie, 2012 - 11:24

Sâmbătă, 2 Iunie 2012, ora 13.00, primarul Sectorului 6, Cristian Poteraș împreună cu Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului și Fundația VIER PFOTEN vor inaugura primul Centru de Consultanță, Sterlizare, Dresaj și Adopție „Gheorghe Zamfir”, centru destinat animalelor fără stăpân din Sectorul 6. Centrul este amenajat în curtea A.D.P.D.U. Sector 6 din Bulevardul Timișoara nr.101( zona C.E.T. Vest).

Acest proiect are principal scop strângerea câinilor comunitari de pe străzi, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea, cât și dresarea acestora.
 
În plus, se dorește că o parte dintre acești câini comunitari să fie folosiți ca și animale de terapie asistată. Patrupedele pot fi date persoanelor nevăzătoare, celor care au nevoie de pază sau pot fi folosiți pentru a descoperi persoane prinse în avalanșe sau dărâmături. În general, câinii comunitari sunt la fel de ușor de dresat că și cei de rasă, procesul durând aproximativ 3 luni.

În luna martie a acestui an, Primăria Sectorului 6 în parteneriat cu Fundația VIER PFOTEN au demarat campania „Ajută-ne să-i ajutăm!”, program ce are drept scop, sterilizarea, deparazitarea, marcarea cu crotaliu și înregistrarea animalelor fără stăpân. O luna mai târziu, la inițiativa primarului Cristian Poteraș, a fost demarat proiectul de terapie asistată de animale pentru vârstnicii din Complexul pentru Servicii Sociale ”Floare Roşie”. Acest lucru a însemnat îmbunătățirea calității vieții bătrânilor internați în acest centru, care primesc, săptămânal, cățeii din echipă „Caini pentru oameni” a VIER PFOTEN.
Printre personalitățile care vor fi prezente la acest eveniment se regăsesc atât cei din conducerea Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului, cât și membrii de onoare ai acesteia: Marius Marinescu, Paula Iacob, Gheorghe Zamfir, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Daniel Ionașcu, Mihai Verbitchi, Mirabela Dauer, Camelia Zorlescu, Doru Tufiș, etc..
„Este aproape incredibil cum aceste animale, numite în mod impropriu maidanezi, pot fi de folos societății. O societate care de cele mai multe ori îi respinge și îi condamnă la eutanasiere. Sper că aceste proiecte, în special cel inaugurat astăzi, Centru de Consultanță, Sterlizare, Dresaj și Adopție „Gheorghe Zamfir”, să fie doar un început pentru proiecte mult mai ambițioase, prin care aceste animale să-și poată dovedi utilitatea și dreptul de a trăi, în limitele respectării legii și a normelor de trăi civilizat”, a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteraș.