Publicat: 25 Iunie, 2020 - 10:29
Share

După luni de incertitudine care au afectat motorsportul la nivel global, pilotul Cristiana Oprea şi-a anunţat prezenţa la primul raliu al sezonului 2020. Ea va concura în acest weekend la Raliul Argeşului (26-27 iunie), cu 'consacratul' Sean D'Or - Dacia Sandero cu care a alergat româneşte încă din 2017 în cadrul Cupei Dacia.

'Mă bucur foarte mult să pot lua startul la primul raliu din acest sezon, după atâtea luni de pauză şi provocări financiare majore. Sesiunea de teste pe asfalt de la finalul lunii mai a decurs foarte bine şi sunt încrezătoare că noua echipă tehnică H Motorsport, condusă de Vlad Cosma, îmi va oferi toată susţinerea necesară pentru a avea o evoluţie cât mai bună pe probele de la Argeş. Deşi momentan nu am reuşit să atrag noi parteneri în demersurile mele sportive, sunt convinsă că perseverenţa şi seriozitatea cu care îmi construiesc drumul spre performanţă în raliuri vor da roade curând.'

Contextul economic dificil şi-a pus amprenta şi pe obiectivele tinerei, care avea în plan pentru acest an schimbarea materialului de concurs şi trecerea la o clasă superioară, cu un Peugeot 208 R2 de clasă RC4, modelul cu care a concurat la Rally di Roma Capitale în Campionatul European de Raliuri 2019. Din păcate, fără noi parteneri această schimbare este imposibilă. Mai mult, Cristiana vorbeşte cu incertitudine despre planurile sale în Campionatul Naţional de Raliuri 2020, din cauza lipsei susţinerii financiare care i-ar putea permite să atace un loc pe podiumul final al Cupei DACIA.

Cristiana are ca obiectiv o clasare cât mai bună în competiţia monomarcă la Raliul Argeşului 2020 şi speră să poată repeta rezultatul de anul trecut, când a ocupat locul 2 în clasamentul general Cupa DACIA 2019. în acest weekend tânăra va beneficia de experienţa şi îndrumarea copilotului Dumitru Gheorghe, veteranul Cupei DACIA care l-a secondat ani buni pe Viorel Ivan, campionul ediţiei din 2010.

'Am amintiri foarte plăcute de anul trecut de la Raliul Argeşului: aici am urcat pentru prima dată pe podiumul Cupei DACIA, un rezultat muncit împreună cu Diana Haţegan, care va reveni în dreapta mea când va fi posibil. Acum însă sunt foarte încântată de colaborarea începută cu Dumitru Gheorghe, care nu doar că mă va ajuta să cresc ritmul pe probele speciale din acest weekend, dar aduce în maşină un entuziasm şi un optimism de care avem cu toţii nevoie în această perioadă dificilă. Vom trata totul cu seriozitate ca de obicei, însă vreau să mă şi bucur din plin, cu o nouă atitudine, ţinând cont de faptul că nu ştiu când voi mai avea bugetul necesar să iau startul în acest sezon. Ar fi extraordinar să am şansa să concurez şi la următoarele etape, începând cu Raliul Braşovului şi Harghitei, una dintre etapele mele preferate unde ştiu sigur că aş avea o şansă la podiumul Cupei DACIA.'

Cristiana Oprea este din nou, la Raliul Argeşului, singura prezenţă feminină care concurează ca pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, însă prin rolul de fondator şi promotor al conceptului Femei în Motorsport speră să încurajeze cât mai multe femei să îşi urmeze visul în automobilism şi să promoveze toate valenţele acestui sport.

Şi în sezonul 2020 Cristiana este ambasador Michelin, care îi susţine proiectele încă din 2017, precum şi ambasador Walero Motorsport. Partener media este AutoBild, care va promova începând cu sezonul 2020 experienţele Cristianei de la volanul maşinilor de curse.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: